| stelistu720 a întrebat:

Ce opere literare trebuie sa invatam pentru evaluarea nationala de la anull la limba romana?

6 răspunsuri:
| unknownn a răspuns:

Nu trebuie sa inveti opere literarelaughing.
De exemplu anul asta s-a dat ceva ce nici nu s-a studiat la scoala, si anume romanul "Ciresarii".

| cristinna23 a răspuns:

Trebuie sa inveti ce iti spune profesorul(ceean ce ai studiat),iti trebuie o doina,fabula,un pastel un imn, o nuvela, balada, un basm si o schita (astea sunt speciile pentru examen).dar nu s-a nimic din astea acum asa ca nu trebuie decat sa fii atent ore, fiindca nu o sa mai fie nevoie sa le tocesti daca le retii cand explica profesorul

| thekiller321 a răspuns:

Stai linistit si vezi de vacanta ta, ori cum nu se stie ce se da o sa vezi tu la anulhappy

| MarinaAdelina a răspuns:

Eu am dat examenul anul asta..si nu a fost deloc greu! Trebuie sa te relaxezi, iar in legatura cu intrebarea ta, la examen nu se dau opere literare, pentru ca astfel, majoritatea ar invata ca papagalii.La examen se dau:
-genul liric;
-genul epic;
-nuvela;
-pastelul;
-basmul;
-fabula;
-schita.
Tu trebuie sa inveti trasaturile fiecarui gen in parte, iar apoi trebuie sa stii sa le aplici pe text. Sper ca te-am ajutat!

| theprestige a răspuns:

Esti in vacanta prietene, bucura-te de ea. Cat despre operele literare nu trebuie sa inveti unele specifice. Inveti la gen liric pastelul, iar la genul epic schita nuvela fabula basmul.