Mie imi place Australia e un continent frumos,ador canguri, da, pai in primul rand sa calaresc canguri sa imi gasesc o blonda de acolo, ca acuma e cald, ca se traieste bine, ca sunt ajutoare sociale mari, pe bune o un continent minunat
Salut,
Eu inca locuiesc in Australia. Nu mai este ce a fost. S-a umplut de indieni, chinezi si alte neamuri. Si nu asta ar fi problema, dar toti astia vin cu un comportament de rahat. Fac mizerie, nesimtire, etc.
Nu ma refer ca e ca in Romania. Nu. Nici pe departe. Ci doar ca nu mai e ce a fost.
In comparatie cu Romania, viata e mult mai scumpa.
Momentan nu prea merita sa vii in Australia, deoarece economia o ia in freza. Destul de nasol. Coasta de vest, e destul de grav. Deoarece western Australia (un stat dintre cele ale australiei), are la baza mineritul. Iar acum e nasol. Ca s-au inchis minele intr-o fericire (prefera sa astepte momente mai bune economic vorbind). Aceeasi problema este si in queensland. Victoria si NSW merg inca bine. Saracia e cu adevarat mai dura in South Australia. Unde firme mari inchid si pleaca: toyota, ford, etc. Iar in northern territory nu s-a schimbat nimic: doar saracie.
In Australia am tras cele mai tari friguri. Zici ca e cald, dar asta e in brosura. E frig al naibii. Casele sunt prost izolate iar caldura costa de zici ca e aur.
Iar cand nu e frig. e cald ca naiba. Nu iesi sub soare ca te violeaza instant. Asta pe coasta de vest. Pe cea de est, intr-o zi intalnesti ori patru anotimpuri (Melbourne), ori e umezeala si ploua (Syd sau Brisbane).
Iar in Tasmania nu prea ai ce cauta.
Insa, in reste chiar e ok. Se merita sa stai in Australia.
Ca sa pleci in Australia... ar trebui sa fii relativ tanar si sa ai dorinta de aventura. Cultura e cu totul diferita. Daca doresti sa te dai cu surful, iubesti cu pasiune oceanul, vrei sa incerci sa vezi cum este si cu alte natii (asiatici, indieni, japonezi, sud africani, etiopieni, etc)...
De ce nu ai vrea: e al naibii de departe. 30...40 de ore dureaza drumul. Si scump. Asa ca daca ai familie la care tii... poate e bine sa te razgandesti.
Si nu uita in orice tara daca nu vorbesti bine limba si nu esti o persoana cu adevarat sociabila te vei simti cam singur.
Pt mine: prefer Australia in locul Romaniei.
Australiencele sunt urate. Iar asiaticele (malaezia, tailanda, filipine, japonia) frumoase. Chinezoaicele naspa. Iar australienii... arata mult mai bine decat alte neamuri.