| IrinaaIrr a întrebat:

Ce ore se fac la profilul Productie media (liceu)? E greu?

Răspuns Câştigător
| S3RG1U2012 a răspuns:

Pai ore de specializare... faci practica. cel putin eu sunt clasa a 11-a si pana acum am facut practica numai la PC... adica lucrezi in diferite programe (ex. CorelDraw, Photoshop, Corel Paintshop etc.)

3 răspunsuri:
| S3RG1U2012 a răspuns:

Eu sunt la profilul productie media. este destul de usor profilul. nu ai o materie de baza. faci 3 ore de matematica, 3 romana, 2 engleza etc. (matematica m2)... e destul de ok!

| IrinaaIrr explică (pentru S3RG1U2012):

Si se ore de specializare se fac?

| S3RG1U2012 a răspuns (pentru IrinaaIrr):

Pai ore de specializare... faci practica. cel putin eu sunt clasa a 11-a si pana acum am facut practica numai la PC... adica lucrezi in diferite programe (ex. CorelDraw, Photoshop, Corel Paintshop etc.)

| wagen a răspuns:

Programul de masterat se adresează celor interesaţi de aprofundarea cunoştinţelor legate de procesul producţiei mediatice, de diverse formate predilecte în televiziune, radio, presa scrisă şi online.
Programul de masterat pune la dispoziţia celor interesaţi instrumentele necesare asimilării informaţiilor şi cunoştiinţelor respective, prelucrării şi traducerii lor în practica producţiei mediatice. De asemenea programul oferă posbilitatea specializării sau respecializării în domeniul mediatic pentru cei interesaţi de locuri de muncă în instituţii media.

Dezvoltarea programului de masterat este înlesnită de existenţa la nivelul facultăţii a unor dotări tehnice excepţionale : studio TV, studio radio, laborator multimedia, laboratoare de calculatoare, dotate cu aparatura şi soft-ul necesare realizării unor produse media profesioniste. În biblioteca facultăţii există un fond de carte semnificativ din domeniul jurnalismului, comunicării şi mass-mediei.

Acest program susţine, prin curricula sa, ca şi prin calitatea profesorilor implicaţi în predare, cerinţe esenţiale ale învăţământului european actual, în domeniul jurnalismului şi comunicării.
Cerinţele respective privesc necesitatea corelării parcursului academic al masteranzilor cu producţia media. Această corelare le-ar permite absolvenţilor de la Jurnalism şi Comunicare o mai bună inserţie pe piaţa muncii atât în ţară, cât şi în străinătate.

Obiectivele masteratului se referă la:
• formarea unor profesionişti capabili de a se integra intr-o echipă, într-o înstituţie sau a unui sistem, la conducerea unei societăţi, etc.
• formarea unor specialişti cu posibilitatea realizării unor contribuţii importante la îmbogăţirea, dezvoltarea şi aplicarea cunoştinţelor din domeniu
• stabilirea unei sinteze permanente între potenţialul mediului, opţiunile de dezvoltare şi orientările cererii, utilizarea cunoştinţelor şi experienţelor în evaluarea situaţiilor, elaborarea unui diagnostic

În ceea ce priveşte studenţii se va urmări realizarea următoarelor obiective profesionale şi ştiinţifice:
• dezvoltarea capacităţilor de analiză, anticipare, inovare, evaluare, lucru într-o echipă pluridiciplianară,
• elaborarea de proiecte media luând în considerare cerinţele pieţei şi contextul naţional şi european.
• conducerea unui proiect din momentul conceperii până la punerea lui în practică
• stăpânirea know-how-ului practic din sectorul profesional
• construirea propriului proiect de formare personală confruntând abordările practice şi teoretice în cadrul unei specializări progresive
Cursuri propuse

Producţie presă scrisă
Strategii IT
Managementul instituţiilor media
Mass media şi globalizarea
Producţie TV
Editare şi publicare de carte
Legislaţie mass-media
Producţie web design
Creativitate şi manipulare în comunicarea vizuală
PR Mass-media
Producţie radio