| Ateistu a întrebat:

Ce parere aveti de limba italiana?
De inteles mai inteleg 10% dar de vorbit nu prea stiu pentru ca nu stiu cuvintele si propoziti
ce spuneti este usoara aceasta limba?

6 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Daca intelegi doar 10%, inseamna ca nici romana nu o intelegi mai mult de 30%...

| dani2404 a răspuns:

Eu traiesc in Italia, am invatat sa vorbesc dupa 2-3 luni. Limba italiana e o limba latina, precum si romana, deci daca intelegi 10%, e grav rau, cam 30% din cuvinte sunt la fel ca in romana, deci nu e grea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In 4 luni vorbeam fluent, deci da, e usuoara. daca te duce putin capul, desigur.

| BabyDollFaux a răspuns:

In general cuvintele sunt usoare, daca ai interes pentru limba italiana le poti invata usor. Partea gramaticii este putin mai grea. Presupun ca e normal ca la inceput sa intelegi doar 10%, eu de exemplu locuiesc in Italia de vreo 2 ani, la inceput imi era putin dificil sa inteleg ce mi se spunea, mai ales fiindca locuiesc intr-o zona unde se vorbeste in dialect, insa dupa vreo 2-3 luni intelegeam ce era important din ce mi se spunea. Important este sa fii o fire comunicativa, fiindca eu de exemplu cum am mai spus, stau de vreo 2 ani, insa inca mai am dificultate in a vorbi limba, pentru ca am fost o fire foarte timida si nu prea am vorbit cu nimeni, insa chiar si asa, acum reusesc sa comunic destul de bine cu alti italieni, iar acum ca am scapat si de timiditate, cunostintele mele in italiana se imbunatasesc pe zi ce trece. Totul tine de interes si de comunicarewinking Cu faptul ca italiana se aseamana cu romana, nu sunt de acord 100% cu asta, intr-adevar, sunt multe cuvinte care se aseamana cu romana, dar asta ni se pare doar noua romanilor, italienii de exemplu nu le inteleg, nu stiu de altii, eu o spun din experienta proprie, fiindca de fiecare data cand alti italieni ma puneau sa vorbesc romana nu intelegeau absolut nimic. Cu asta vreau sa spun ca nu trebuie sa te bazezi pe faptul ca multe cuvinte din italiana se aseamana cu romana, da, este un avantaj ca noi putem sa intelegem multe cuvinte in italiana lejer, cu toate ca ei pe cele in romana nu le inteleg, insa trebuie sa cauti cat mai mult sa iti imbunatatestu vocabularul. Cum a mai spus cineva, dupa 4 luni deja vorbea fluent. Important este sa te duca capul, si foarte important, sa fii comunicativ, ceea ce de exemplu eu am gresit cand m-am retras si nu am vorbit cu nimeni, insa acum ca nu mai sunt asa, pe zi ce trece simt ca vorbesc din ce in ce mai bine, deci, daca te deschizi si ai interes, poti invata limba foarte usor. Scuze daca unele lucruri pe care le-am scris au fost cam neclare tongue Deja stand cu italienii incep sa ma obisnuiesc sa vorbesc in italiana, si uneori ma exprim cam aiurea in romanawinking

| Kumiko19 a răspuns:

Mi se pare o limba frumoasa si usoara.