| dadada2131313 a întrebat:

Ce parere aveti de parintii ce isi streseaza copii pentru a intra cu media mare la liceu, sa invete si sa vina acasa doar cu 9-10? Personal mama nu este asa, a zis ca e multumita doar sa intru la un liceu cu un colectiv ok, si cat timp trec clasa cu un 6-7 e in regula.

Răspuns Câştigător
| BarbuGabriella a răspuns:

Am observat că părinții îi presează prea tare pe copii cand vine vorba de scoala. Faza este că din cauza
pretentiilor acestora, copilul se streseaza foarte mult si asta nu-i face bine. Sa nu exageram "9-10 in examen". Trebuie sa ai notã de trecere, nota care iti permite sa intri la liceul pe care il doresti, că și daca iei note atat de mari nu prea te ajută, ca tot acolo dai. Totul depinde doar de tine și de ambitia ta. Părerea mea este că părinții ar trebui sa se mulțumească ca iei note de trecere, ca te duci la ore și că profii nu au ceva rau de zis despre tine.

8 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Ei vor binele intr-un fel si vor sa se mandreasca cu copiii lor si notele lor dar ii streseaza enorm iar copiii aia ajung sa fie obsedati de perfectiune ceea ce nu e deloc ok

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate sunt subiectiva, dar mie mi se par alea note mici, ca sa nu zic foarte mici.Cu 6,7 intri la un liceu mediocru.Chiar daca din exterior par niste parinti severi, exigenti,"rai", e numai pentru binele copiilor lor.Atat timp cat copilul munceste si e capabil(nu are anumite probleme de invatare, concentrare)e simplu sa ia 9 sau 10.

| dadada2131313 explică (pentru anonim_4396):

Nu sunt de acord. Sunt a 8 a si imi e imposibil sa scot 5 la mate, desi ma concentrez la ore. La romana in schimb am 8-9.

| anonim_4396 a răspuns (pentru dadada2131313):

5 sau 8, ma rog, aceiasi chestie.Tot nota mica se cheama(din punctul meu de vedere)Hm, nu imi mai amintesc exact ce am invatat intr-a 8-a, dar oricum erau niste teoreme foarte simple.

| GazzaRecordsRo a răspuns:

Foarte bine

| AlyRafaello a răspuns:

Unii parinti au prententii mari de la copiii lor in privinta invataturii, pentru ca parintii le cunosc capacitatea mai scazuta sau mai mare la invatatura, si dupa asta isi fac asteptari, acum depinde si de copii la ce liceu si profil vor sa intre, e bine sa inveti bine si sa ai medii mari pentru a intra oriunde iti propui!

| DianaFFTW a răspuns:

Super oameni. Să ai atâta răbdare, să îl băti pe alt om la cap cu acelasi subiect zilnic necesită foarte multă răbdare.

| TRIGGEREDrobbie a răspuns:

Aia sunt de rasa inferioara