Personalitatea unui mare artist (indiferent de domeniu) este complexa si are in general parti contradictorii, unele reprobabile.
El este exemplul perfect! Poet contemporan de maxima valoare, nu a putut fi criticat de nimeni din acest punct de vedere. I s-a imputat ca a fost oportunist si profitor in perioada ceausista(a fost supranumit poetul de curte al ceausestilor), dar citi nu au fost "strimbati" de acel sistem macar o perioada(Sadoveanu,
O.Paler,Desliu,S.Balasa,etc)? Curajul nu i-a lipsit nici
atunci, nici dupa revolutie, a facut lucruri extraordinare! A avut "derapaje"majore dar a ars ca o torta, a depus pasiune, a crezut sincer ca ce face este bine. A avut un temperament vulcanic(multi spuneau de tip "buldozer"), chiar dictatorial, dar te surprindea si prin sensibilitate, curaj, altruism, geniu.In ultimul an chiar am sesizat la el accentuarea laturii umane. L-am sesizat trist,
constient ca este un "roman mare", infrint, dar nedispus a se preda.
Indiferent de "jocul asta dinamic" dintre geniu si carnal, dintre "bine" si "discutabil", dintre idealist si oportunist...am pierdut zilele astea UN MARE POET si UN MARE ROMAN.
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!
I se spunea porcul si pe buna dreptate. a fost un mare lingau si pupincurist. nimeni nu l-a egalat in proslavirea genialului conducator.
Sincer, parintii mi-au povestit despre el, este un artist adevarat. Dar acum ca a murit peste tot se vorbeste de asta. Inainte la TV si in societate nu se vorbea nimic despre el, nu se mai auzea nimic, unii il credeau mort deja...
Adrian Paunescu... Dupa parerea mea a fost si va ramane un mare om. Ce rost are sa-l criticam noi pentru ce a facut? A ajuns acolo unde este judecat asa cum trebuie. Noi, ar trebui sa il apreciem, sa vedem ce a lasat in urma lui, sa-i multumim lui Dumnezeu ca am avut printre noi un om extraordinar, un om ce nu cred ca se va mai naste curand, un om al carui suflet a fost enorm! Un om ce nu poate fi uitat...
Odihneasca-se in pace!
Imi pare rau dar dupa ce nevastasa a intrat pe contrasens cu SUV-ul a omorat o familie si a scapat fara sa faca o zi de inchisoare nu am mai avut nici un fel de parere buna despre el.