Consider ca afirmatia este una valida din punct de vedere metaforico-lexico-semantic. In societatea actuala exista o lupta continua pentru supravietuire, acest lucru vazandu-se si in relatiile inter-umane. Acest lucru este de natura psihologica si denotă caracterul omului comun, omul care trece prin viata inlaturandu-i pe ceilalti.
Luand de o parte expresia "lup fata de altii" putem remarca o metoda personificatoare, lupul fiind asemanat cu omul, fiinta nu cu mult superioara.
Si da, am spus "lupul asemanat cu omul" deoarece este o personificare reversiva. In caz ca este vreo tema, profesorul va observa ca ai studiat si te-ai informat, nu multi folosesc aceasta figura stilistica.
Răspunsul lui Steve Ax este suficient de relevant şi explicit.
Voiam doar să completez doar că el este expresia românească a dictonului latin " Homo homini lupus", tradus "de regulă omul este lup faţă de alt om".
Mai exact, este vorba de egoismul acerb al fiecăruia dintre noi care ne face să nu-l ajutăm pe semenul ( aproapele ) nostru şi exemplele de răutate ale unui om faţă de alt om sînt nenumărate, atît în viaţă cît şi în literatură.
anonim_4396 întreabă:
anonim11xx întreabă:
Adi1987 întreabă: