E firesc sa se faca in fiecare deceniu un recensamant general al populatiei; inca nu stim exact cum anume sunt formulate intrebarile,nici ce aspecte sociale sunt vizate,dar speram sa fie suficient de bine structurate incat sa ofere o viziune clara asupra societatii romanesti nu numai sub aspect numeric dar si sub aspect financiar,etnic, religios si, de ce nu? sub aspect cultural.Ma astept sa fim intrebati daca avem rude plecate pe alte meleaguri fiindca globalizarea a amestecat neamurile mai rau decat Turnul Babel; ma astept sa nu mai aparem ca francofili(daca acest aspect va interesa, evident).Va fi interesant, oricum.
Va fi interesant sa aflam citi suntem daca am scazut daca ne-am inmultit.E bine sa se faca recensaminte din cind in cind.
Am scanat putin link-ul tau, si d'oh, aia sunt impotriva recensamantului? Ma da prosti mai sunt unii. Cu ce te doare pe tine daca se numara populatia romaniei? Te intreaba doar cate persoane locuiesc, suprafata casei, numar de camere, etc. NU intreaba cat de activ esti noaptea in pat.
Parerea mea? Pai ar trebui sa se faca recensamante cat mai des. Sa vedem si noi procentul de cres(t)ini, procentul de tigani, procentul de idioti...
Supravegherea individului are la bază două principii: rutina şi excepţia de la rutină şi dihotomia informare/iniţiativă. Mijlocul de protecţie/eludare este internalizarea scopului şi externalizarea echivocului, însemnând că cineva se va comporta în aşa fel încât comportamentul său va putea fi interpretat în cât mai multe sensuri. „Autorităţile" însă sunt interesate ca acest echivoc al rutinei zilnice, lunare etc. să fie redus la maxim şi din acest motiv, este de aşteptat ca pe viitor, odată ce elaborarea din ce în ce mai specifică a formulelor de predicţie sociologică va coborî cu mai multă siguranţă spre individ, ca entitate ut singuli, cred că este de aşteptat ca recensăminte mai mult sau mai puţin „naţionale", să se înmulţească şi mai mult de atât, chestionarele să fie din ce în ce mai intruzive/intime… http://twurl.nl/qqu8vg