| AvalohAlyn a întrebat:

Ce parere aveti despre autoeducare? E mai eficienta si mai buna ca si educatia propriu zisa? E o idee buna autoeducarea?

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Nu. Daca te referi la educatie, gen cultura generala. Pentru ca asa cum a spus si cineva mai sus, pentru a te autoeduca, trebuie sa fii educat inainte. Nu vei vedea un copil de sase ani care va prefera sa invete matematica in loc sa se joace. Sau un copil de cincisprezece ani care va sta acasa sa invete, fara sa aiba un alt factor care sa il motiveze, precum scoala. Si asa sunt o gramada de copii care nici pentru scoala nu se motiveaza sa invete. Ar mai fi si alte probleme precum faptul ca este greu sa diferentiezi intre materialele educative calitative si restul.

Autoeducarea in sensul asta, functioneaza numai pentru oamenii care au terminat deja educatia.

Daca te referi la autoeducare in sensul de autodezvoltare, da este o idee buna si cred ca toata lumea ar trebui sa faca asta.

3 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Cred ca educatia propriu zisa isi are rostul ei. Asa ne-am format toti in principiu. Dupa toate astea se poate spune de autoeducare. Dar nu cred ca mai e cazul.

| R0R0 a răspuns:

Da.E o idee buna!

| Anca6991 a răspuns:

Sa ajungi sa te autoeduci presupune sa fii educat in sensul asta. Si la urma urmei fiecare isi are rostul la varsta potrivita, caci la 30 de ani nu cred ca te va mai educa cineva(ma refer la educatia in ceea ce priveste viata).