| Costy_Regele_1991 a întrebat:

Ce părere aveți despre băieții asistenți medicali? Şi pentru cine ştie ce facultate trebuie să faci, cât durează studiile, la ce trebuie să dai examen ca să fii admis şi care este nota minimă. Fundă pentru cel mai bun raspuns!

Răspuns Câştigător
| Lola05 a răspuns:

Poți face o școală post-liceală de 3 ani sau poți să te înscrii la Facultatea de Medicină - specializarea Asistenți Medicali (5 ani parcă).
Școlile post-liceale reprezintă varianta mai rapidă și mai ieftină. Taxele sunt mai mici decât la facultate și poți prinde chiar loc bugetat, ca la facultate, dacă ai note bune. Totuși, la școlile post-liceale trebuie să ai grijă când te înscrii, pentru că sunt unele care cam dau diplome pe bandă rulantă și nu e tocmai ok. Interesează-te bine ce acreditări au și unde sunt valabile, că dacă primești una valabilă doar la tine în curte ai primit-o cam degeaba... În plus, tu chiar trebuie să înveți ceva acolo, pentru că viețile oamenilor vor fi pe mâna ta și a medicilor.
Facultatea e varianta mai profi, acolo clar nu e de joacă și se învață pe rupte. Costă mai mult, dar dacă ai ambiție și înveți bine te poți menține la buget, ceea ce înseamnă că nu plătești școlarizarea. Și diploma pe care o vei primi e net superioară aceleia primite la postliceală.
Vărul meu e asistent medical, după o facultate care nu i-a plăcut a făcut o postliceală de asistenți medicali și a prins ofertă de job în Anglia. Cât a stat în România și a făcut practici prin spitale erau topite toate băbuțele după el laughing Abia așteptau să vină el la tratament, că era calm și drăguț cu ele.
E fain să fii bărbat asistent. Dar îți trebuie un stomac rezistent și sânge rece, pentru că vei vedea multe și nu trebuie să-ți pierzi concentrarea sau să leșini dacă îi curge unui pacient sânge din nas happy
Dar cu toate aceste "minusuri", e o meserie frumoasă și îți oferă multă satisfacție și împlinire personală. Dacă ai chemare spre așa ceva, mult succes și să ai o carieră frumoasă!

2 răspunsuri:
| Lola05 a răspuns:

La admitere la postliceală trebuie să te interesezi la fiecare școală în parte, pentru că au criterii diferite, dar am impresia că intri pe baza notelor de la BAC și din liceu. La facultate dai examen de admitere și contează într-un procent mai micuț și notele la BAC. La Iași la examen ai sigur întrebări din biologie și posibil acum să ai de ales și între chimie - fizică. La Medicină Generală așa e, nu știu dacă și la asistenți, dar te poți interesa pe net. Caută condițiile de admitere și pentru facultățile din București și Cluj-Napoca.

| Ivy86 a răspuns:

Mai eu am văzut în Timișoara la spital bărbați asistent, și sa ști ca erau mult mai atenți și dedicați meseriei decât femeile.
Faci un curs care durează 2-3 ani dacă nu ma înșel.
Bafta și bravo dacă alegi meseria asta.