| nauca a întrebat:

Ce parere aveti despre manualele de biologie creationiste?

Răspuns Câştigător
| viorel2c a răspuns:

Mai mare prostie nu stiu daca exista.Si nu stiu care a fost mai prost, cel ce a scris sau cel care a citit si a aprobat.Citat
Pag. 9:
„Departe deci de a fi neutră, mass-media este de cele mai multe ori exponentul principal – din umbră – al teoriei evoluţioniste. Celebre canale de televiziune, cum ar fi „Discovery Channel" şi „Animal Planet", prestigioase reviste de ştiinţe ale naturii cum ar fi „Nature" sau „National Geographic", au devenit instrumente de bază pentru propagarea evouţionismului. Atunci când copiii petrec ore în şir în faţa acestor canale de televiziune, conştientul şi subconştientul lor este bombardat de informaţiile şi terminologia evoluţionistă, pe care cu timpul mintea lor în formare le va asimila ca adevăruri. S-ar părea că toată lumea uită că evoluţionismul nu este cu nimic mai mult decât o simplă teorie. O teorie doar, părerea unor indivizi dintre care cel mai cunoscut este Charles Darwin, care a avut ca scop principal, înlocuirea conceptului biblic creştin al Creaţiei Divine."

8 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Orice manual de biologte trebuie sa contina idei evolutioniste, altfel se obtine o imagine deformata despre lume. Mira

| psiholoaga a răspuns:

Adica exista manuale de biologie care se bazeaza pe creationism si atat? Hm, nu stiam. Ce chestie! Insa mie imi place ideea de a inlocui religia in clasele mici cu istoria religiilor, asa zisele manuale de religie alternativa, care contine detalii despre cele mai cunoscute religii ale lumii, in mod obiectiv si ordonat, nu promovare a vreunei religii anume. De astea ce ziceti?

Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

De acord cu viorel 2c!

assiris
| assiris a răspuns:

Sunt binevenite. Elevii au de unde alege nu fac ce li se impune. Sunt doua cai pe care se poate merge de buna voie dupa constiinta fiecaruia. Creationism si Evolutionism

| TipulVerde a răspuns:

Nici nu stiam ca exista... oricum sunt niste porcarii...biologia nu e religie, e stiinta

| adina68 a răspuns:

Sunt binevenite; exista procesul de evolutie, dar sa nu uitam ca totul a fost creat de Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Niste aiureli

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte foarte proasta. Creationismul nu este stiinta. Este doar dogma deghizata. Si dogma nu are ce cautala orele de stiinta. Nu e suficient ca biserica e sustinuta prin bugetul de stat, mai trebuiau sa indoctrineze copii inclusiv la orele de biologie. Si mai ma intreb, de ce nu exista si un manual de fizica creationista? De ce se baga ei doar la biologie? Sau chimie creationista? Raspunsul cred ca e faptul ca pe fundamentalistii religiosi ii deranjeaza ideea ca omul este un alt animal din arborele vietii. Radiatia electromagnetica nu-i jeneaza asa de tare si pot dormi linistiti (dupa ce sting televizorul sau computerul)winking

Întrebări similare