Să iasă din primul tur înseamnă să ia 9.5 milioane de voturi. În România în ultimele 3 alegeri prezidențiale au ieșit la vot în medie 9 milioane de votanți, deci ar trebui să fie votat de tot electoratul PSD PNL UDMR USR AUR, neglijând celelalte partide. Șansele pentru astfel de rezultat sunt mai mici decât șansele să câștigi la loto.
Nu va câștiga nimeni din primul tur. În turul doi se vor înfrunta Simion și un pro european. Vom vedea care: Antonescu, Dan, Lasconi sau altul.
Ok am înțeles! Dar ar merita ales? Ce părere ai despre asta " Răspunsul halucinant dat de Nicușor Dan când e întrebat despre relația apropiată pe care o are cu pro-rusul Matei Păun: "Nu-i așa de ușor să duci o campanie electorală, iar specialiștii nu-i găsești, mai ales cei care-ți dau sfaturi în mod voluntar, pe toate drumurile" | Podul
https://www.podul.ro/......drumurile"
Primarul capitalei ales de două ori cred că ar fi cel mai potrivit om care să conducă toată țara din moment ce a dovedit pricepere dublă în cel mai important loc din țară. Asta numai ca un singur argument legat de pricepere dovedită în administrațiile țării, căci în realitate îi depășește pe toți și la alte capitole.Un alt aspect la care îi depășește este patriotismul și activismul, luptând cu administrațiile corupte în repetate rânduri, inclusiv când au vrut să vândă Roșia Montană cu mulți ani în urmă.
El a vrut sa ia banii de la sectoare si sa ii ia la el la capitala, asa ca nu am cum sa-l votez pe acesta. Doar ca lumea nu s-a prins, de aia s-a votat da de multi.
Ca nu degeaba sunt primarii pe zone in toate tarile, sa imparta treaba si sa se ocupe unii de zone mai mici, ca e mai simplu decat sa se ocupe unii de tot, pardon, la noi sa nu se ocupe.
Dar ii e mai bine sa puna el mana pe toti banii aia, si sa nu mai fure si primarii de sectoare, nu e mai bine sa fure el mai mult?
Ce părere ai despre relația sa cu Matei P? Adică altcineva a fost respins din joc, tocmai din aceste motive că ar avea legătură cu aceea tabăra, oare are legătură? Oare asta e tot o altă "mascotă"?
Matei Paun este unul din oamenii care se ocupa de campania lui Nicusor Dan, primeste bani pentru asta, si acest lucru nu ii da influenta asupra lui Nicusor Dan. Matei Paun e om de afaceceri, si are sau a avut afaceri cu Lucasenco, dictatorul din Belarus, dar a avut afaceri si cu multi altii, cu alte politici. Eu nu cred ca e o problema. Faptul ca se face caz de asta, e o forma de razboi murdar contra lui Nicusor din partea unui grup din USR. Nicusor nu poate sa iasa din primul tur. Politica lui Nicusor e cunoscuta, faptul ca a fost mereu contra influentei ruse e cunoscut.
Nu este comunicativ. Este ambițios și tardiv sau tăcut. asta îl descalifică oricât de calm și plăcut caracter ar părea să aibă.
Din moment ce are o atitudine de superioritate și o grosolănie cu privire la autorizațiile pentru construcții urbane și mai știu eu ce incăpațânari, imaginati-va ce va face când va ieși președinte. Johananis e de calibrul lui. Oameni cu prestanță, dar care trăiesc într-o bulă a lor. Rupți de realitatea reală. Oameni auto manipulați.
De spus se spun multe, nici nu voi merge la vot ca nu ma intereseaza!
Sa nu crezi ca daca va iesi x sau y presedinte se va schimba ceva semnificativ, toti promit la inceput!
Multi asteapta si spera sa iasa cine stie cine presedinte sa le dea sa le faca...
Altii sunt cumparati cu 3 mici si o bere, intelegi tu!
Nu am cercetat în detaliu, dar nu am găsit dovezi pentru ceva fapte penale sau alte ilegalități ale acestui individ. Posibil să fie un fel de Soroș pe care toți suveraniștii îl consideră răul absolut, nimeni nu știe de ce, iar în realitate omul e un filantrop care susține democrațiile.
În schimb despre Ponta, Simion, Georgescu sunt mii de dovezi legate de conexiunile lor cu ruși și pro-ruși care au ceva probleme cu legea, inclusiv declarațiile lor le demonstrează apropierea de ruși.Pe lângă asta, oamenii au dovezi clare de alte ilegalități, precum furturi, plagiate, fraudare de alegeri, vânzarea locurilor în parlament, interdicții de intrare în alte țări, saluturi naziste, elogieri ale dictatorilor etc.
Nicușor nu văd cum ar putea să fie o mascotă, când omul a dat în judecată de sute de ori oameni ai sistemului pentru ilegalități și a încercat mereu să combată corupția, fiind urât pe față de atât de partidele suveraniste, cât și de cele democratice pe care le preferă, însă le-a taxat mereu când au făcut nereguli.Un om mai din afara sistemului care s-a luptat cu sistemul pentru binele românilor nu există în momentul ăsta pe lista cu candidați, în afară de ND.
Ar trebui sa fie ca în țara: Președintele are atribuții generale și de coordonare, și doar o singura atribuție executiva, aceea de politica externă. În prezent, Primăria Generală a Municipiului București ( nu "primăria denerale") și primăriile de sector au atribuții împărțite, dar cu suprapuneri și uneori conflicte. Dacă PMB ar avea doar funcția de coordonare, ar însemna:
Avantaje:
Sectoarele ar avea mai multă autonomie în gestionarea problemelor locale.
Deciziile ar putea fi luate mai rapid, fără blocaje birocratice între PMB și primării.
Responsabilitatea ar fi mai clară, fiecare sector gestionându-și propriile proiecte, dar într-un plan bine stabilit.
Infrastructura este unitara, sunt retele mari care nu functioneaza decat ca un tot unitar, nu pot fi gestionate de catre sectoare.
@minrest! Din "restul" tau de minte te-ai gandit sa ma blochezi pentru ca ti-am dat un raspuns pertinet fara a te jigni? Fa-ma sa inteleg de ce? Oricum iti vad raspunsul si iti dau si eu unul: Aici intervine coordonarea. Executia o poate face primarul de sector, dar acolo este bataie pe spagi de aia s-a chinuit Mucusor sa le ia din atributiuni.
Este mai capabil decât restul persoanelor, unii candidati nici nu se știu sigur dacă au 12 clase terminate
Mai nou Robert Turcescu îl acuză pe Nicușor Dan că ar primi finanțare din Franța.
Bucurestenii, care s-au pronuntat prin referendum, nu le-au luat sectoarelor mult din bani. Au tinut cont de cheltuielile sectoarelor. Tinand cont de cheltuielile pe care le au sectoarele, fata de primaria generala, le-au lasat mai mult decat era nevoie. Se pare ca nu cunosti problema; probabil nu locuiesti in Bucuresti.
Scuze, atunci; asa am crezut, ca locuiesti in alt oras. Nu te mai lua dupa ce auzi. Problema fondurilor s-a discutat inainte de referendum. Vezi si tu, se reface infrastuctura termica; asta e in sarcina primariei generale si nu e suficient sa fie coordonata de aceasta; contractele nu pot tine cont de limitele de sectoare. Primariile de sector au parculetele locale, strazile mici, lucruri marunte. Fapt este ca, din 1990 si pana a venit Nicusor, nu s-au facut decat carpeli.