Nu trebuie sa stii multa chimie, o sa ai doar mai multe ore. Matematica e mai usoara ca la info ca e M2. Deci depinde ce intelegi prin "mai bine", daca te referi la "mai usor" atunci raspunsul e da.
Ai terminat liceul bio chimie?
Nu este asemenea profil la liceu. Asemănător este si se numeşte ŞTIINŢE ALE NATURII. Nu trebuie să fii doctor să supravieţuieşti acolo. Du-te liniştit!
Depinde ce vrei sa faci dupa liceu si normal, ca la orice profil, trebuie sa te pricepi putin la materiile de baza.
Unde iti place tie acolo e mai bine. Chimia o înveți acolo dar minimul de cunoștiință trebuie sa il ai ca sa intri acolo.
Eu cred că e foarte bun profilul dacă te pricepi cât de cât și îți place. La mate-info în schimb, mi se pare mult mai greu. Atât la științe ale naturii, cât și la mate-info o să fie un chin dacă nu ai deloc o atracție față de materiile care ți se cer.
Iti zic din experienta, cel putin la mine chimia s-a luat de la 0, mai ales ca nu are deloc legatura cu ce ai facut in generala. La fel la fizica si la bio, care-s principalele materii. Cine spune ca e usor aici s-o creada el, daca nu inveti degeaba, si intr-adevar, mate e mai usor ca la mate info, dar chimia si bio sunt mai grele, deci se compenseaza. Bafta daca vrei sa dai aici!
Buna! Si eu sunt la profilul stiinte ale naturii (intensiv germana) si sunt clasa a 9-a. E un profil frumos si foarte bun. Oricum, la stiinte ale naturii si mate info e cel mai greu. Greut, sa zic asa. Dar daca iti place atunci n-o sa ti se para asa greu. Eu de exemplu vreau la medicina si de aceea am ales stiinte, e cel mai potrivit profil. In clasa a 9-a sunt 2 ore de chimie pe saptamana, 2 de bio, 3 de fizica, 4/5 de mate, 4 de romana, una de info, 1 de tic, 1 de geogra, 1 de istorie, eu am 4 ore de germana pentru ca sunt intensiv germana. 2 de engleza si la celelalte cam tot cate o ora. Asta momentan, pentru ca din clasa a 10-a, a 11-a o sa se mai creasca numarul de ore la unele materii. Bineinteles, ca la chimie se va mai face si o recapitulare. Lectiile la chimie din clasa a 9-a se leaga de unele lucruri studiate in gimnaziu la chimie. De exemplu, probleme pe baza ecuatiilor chimice, concentratia procentuala, valentele s-a
. Dar sunt lucruri noi pe care o sa le inveti. Bafta!