| Alecsaandrra a întrebat:

Ce parere aveti despre profilul filologie?
Cat mai multe detalii, dau funda :*

Răspuns Câştigător
| Yarinn a răspuns:

Pai, eu anul asta sunt boboaca la filologie si e minunat :X Bine, depinde si de liceu, insa la acest profil ai destul de multa libertate si timp liber, spre deosebire de altele (am prieteni pe la mate-info si, sarmanii sunt ucisi de teme...). Cand iti alegi profilul trebuie sa te gandesti la mai multe aspecte:
1. spre ce facultate te indrepti (de la filo poti merge la litere, la academia de politie, la teatru, la jurnalism, la drept, etc.)
2. la ce vrei sa dai teza (la filologie dai la romana, latina, engleza si istorie/geografie, pe cand la mate-info la mate, info, fizica/chimie/biologie si romana)
3. etc... ca nu-mi mai vine nimic in minte happy
Oricum, la filologie primesti proiecte interesante la materiile importante (la romana sunt niste teme frumoase pe care le dezbati, le comentezi, etc.), iar la celelalte (mate, chimie, fizica) nu se insista prea mult pe invatat. Intr-a 9 a se adauga si a 3 a limba (in cazul meu, franceza, pentru ca am facut engleza si germana la generala), nu mai faci gramatica, matematica ai doar 2 ore, fizica la fel, chimia doar 1 ora. Ce e aiurea... putini baieti pe la profilul asta; noi avem doar 2 laughing
Daca vrei sa mergi la filo, trebuie sa iti placa sa citesti, sa stii sa comentezi textele, sa citesti printre randuri (sunt tot felul de simboluri de analizat), sa iti placa engleza (compuneri, timpuri trecute, etc.) si sa ai imaginatie.

| SandiBelle a răspuns (pentru Yarinn):

Mulțumesc, m-ai convins! happy

13 răspunsuri:
| Th3eo a răspuns:

Mie imi place acest profil deoarece se bazeaza pe limbi straine si romana. la acest profil o sa faci multe o re de engleza franceza sau germana(depinde de ce faci tu) italiana, latina, romana, si matematica, fizica si chimie nu faci decat o ora sau 2 pe saptamanabig grin

| problematic a răspuns:

Mai degraba axeaza-te pe profil economic. In contextul crizei actuale, nu vei realiza nimic cu un asemenea profil. Va trebui ulterior sa faci o facultate tot pe profil, pierzi timp si nu realizezi nimic. Asa, cu profil economic, iesi direct cu o meserie. Contabilitate, comert, alimentatie publica, turism etc.

| elena17pb a răspuns:

Filologia (cuvânt provenit din greaca veche, φιλολογίa, compus din philos „prieten, iubitor de" și logos „cuvânt, vorbă") a fost considerată, într-o accepțiune largă, știința care se ocupă cu studiul culturii scrise a popoarelor, în special cu studiul textelor arhaice (Paleografie și Epigrafie) și al operelor literare (care conține și aspecte culturale, istorice, etnolingvistice, religioase, politice, economice etc.), din punctul de vedere al limbii, al influențelor suferite, al modului în care ni s-au transmis etc., precum și cu editarea acestora. În sensul restrâns al termenului, filologia înseamnă critica textelor și tehnica edițiilor.

Filologia se împarte în filologie nouă și filologie clasică (sau veche).

| Sofia07 a răspuns:

Eu sunt la filologie si imi place. De mica am urat matematica deci aici e ideal pentru mine. Ce nu`mi place este faptul ca nu am foarte multe optiuni pentru facultate. spre deosebire de profilul real. Trebuie sa te gandesti cam la ce te pricepi si ce vrei sa ajungi.
Se da teza la romana engleza/franceza latina geografie/istorie, matematica am 2 ore pe saptamana, fizica tot 2 ore, iar chimie doar una. De la anul nu mai fac nicio materie din astea 3 ceea ce imi convine.
Mie imi place aici.acum depinde la ce stii tu mai bine si ce vrei sa faci in viitor
Bafta!

| D0i0n33 a răspuns:

Nu pre`imi place. mai bine MATE-INFO. mai bine ucis de teme big grin.
da sa vezi ce salariu o sa aiba aia. fata de cei de la filologie.oh go on
MAIE INFO! laughing SUS tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu merg tot pe filo sau stiinte.profil uman oricum... urasc matematica... poate ca e importanta dar asta e.nu o pot pricepe

| AliceHappyGirl a răspuns:

E bine ca nu dai bacul la matewinking

| JustBaby24 a răspuns (pentru AliceHappyGirl):

E adevărat ca nu dai bac la mate la filo?

| alexandratudor2 a răspuns (pentru JustBaby24):

Da,nu degeaba se numeste profil UMAN.

| Olivia_Oly_1991 a răspuns:

Sora mea este la filo si cica e tare fain love struck e intr-a IX a si e simplu fiindca uraste mate si o sa scape de ea intr-a XI a big grin

| Szanto_Raresh_1999 a răspuns:

D0i0n33 se vede ca esti la mate-info, nici scrie bine nu sti... in orice caz filologia este un profil frumos...