Nu-mi place sa port uniforme, imi place sa ma imbrac cum vreau. parerea mea este ca ideea asta cu uniformele e o idee proasta
Si a mea la fel! v-am intrebat pentru noi nu purtam dar din toamna vom purta! si eu nu vreau deloooc! cica ne imbracam prea indecent! nu-i adevarat! URASC UNIFORMELE! ma bucur ca crezi acelasi lucru!
Eu sunt total de acord cu ele, pentru ca nu degeaba au fost inventate. Uniforma este o tinuta pentru la scoala, atata timp cat esti elev/licean/student arati asta si prin faptul ca porti uniforma.In oras poti purta ce vrei tu, poti sa te imbraci cum poftesti, dar scolile/liceele/universitatile sunt niste institutii care te educa, deci daca apartii acestora, trebuie sa te conformezi.
Bv..iti dadeam fundita daca puteam..si esti si singura care nu are nimic impotriva cu acest lucru!
Ma bucur ca mai sunt persoane care gandesc asa!
Aaaaa...deci fara uniforma esti o javra proasta care nu stie nimic da? Fara uniforma nu poti fi educat? Parerea mea e ca mai rau fac.Cand au spus profesorii la mine in scoala ca se vor baga uniforma numai de injuraturi au avut parte.Este doar inca un un motiv sa nu iti placa scoala.
Parerea mea e ca asta(nu ma refer la tine) este o gandire inapoiata.Se poate invata si fara uniforme.
O prostie. Ne imbracam cum vrem noi, nu cum vor ei. Cica ne imbracam indecent, asta e moda, moda este o arta. Daca ar fi sa cream noi o lege care interzice sa se mai ia mita normal va fi respinsa. Plus ca poate n-am bani sa-mi cumpar haine, ma imbrac cum vreau, ma duc si la **** gol la scoala.
Purtatul uniformelor la şcoală? Stai să vezi purtatul uniformelor la liceu...
Iniţial nu eram de acord cu asta. Mi se părea o chestie stupidă şi inutilă, dar are şi un plus, şi anume faptul că nu mai trebuie să te gândeşti jumătate de zi cu ce o să te îmbraci. Ştii că trebuie să porţi uniforma, şi asta faci.
Da! singurul plus la un milion de minusuri!
Este inutuil. L-am intrebat odata pe dirig ce rost are sa purtam uniforma daca nu vine nici dracu' din alta scoala sau o inspectie, ca ne vedem doar intre noi in scoala si el a spus ca exact din cauza asta...nu am prea inteles ce a vrut sa zica. Oricum, nu are rost sa porti tampeniile alea.Mai ales ca pe unii oameni sta ca pe gard, arata aiurea rau.
Stiu ca nu are rost! da ce sa fac ca profesrii de la noi de la scoala...is dusi cu pluta oarecum!
Ideea e ca uniformele au si alt scop: acela de a atenua diferentele dintre elevii cu o situatie materiala preacara si cei care provin din familii instarite. Stim cu totii de liceele si scolile de fite, in care unii elevi vin imbracati ca de club, cu haine chanel, versace sau alte marci de fita, si fac misto ce cei imbracati mai saracacios. Atat timp cat esti la scoala si scopul principal este sa inveti, trebuie sa ai o tinuta corespunzataore, decenta. Te lauzi cu tinutele in afara scolii.
Chestia cu "a atenua diferentele" pica. Daca vroiau asta puneau alte reguli.Nu ii puneau pe toti sa se imbrace asa.Se interziceau hainele de club si gata! Nu ascultau?! Se scadea nota la purtare si gata. Daca nu poti face asta si vrei sa pui o uniforma pentru toti dai dovada de incompetenta, arati ca nu poti schimba chestia aia decat punand o uniforma, exact ca la inchisoare, si le dai elevilor inca un motiv sa isi bage in ea de scoala si sa inceapa sa te injure pe la spate.
Tu faci parte din acea categorie de oameni care "judeca cartea dupa coperti".
Nu este o regula. Daca esti imbracat indecent nu inseamna ca esti prost/needucat.
Nu atenuezi diferentele cu uniforma.
Chiar daca este uniforma, la mine in clasa este una saraca.Alta tampita care nici aia nu e prea bogata isi bate cateodata joc de ea. Ce a rezolvat uniforma? Nimic!
Pai imi iau un costum dala de nu stiu cate milioane si incep sa ma dau mare si tare! Uite ce pantofi am, uite ce curea am! Uite de la ce firma e camasa...etc si e acelasi lucru!
Da, si uniforma e prima dintre ele. Nu o porti? Se scade nota la purtare. Si ai mei si ai tai au purtat uniforme pana la liceu, inclusiv si nu si-au mai "bagat" nimic, nu s-au plans si au ajuns oameni cum trebuie. Eu merg pe principiul ca prima impresie conteaza. Imi e de ajuns ca vad ca unul e imbracat ca un cocalar si constat ca nu are nimic in cap. E doar o chestiune de timp sa o dovedesc. Dar lasandu-ma pe mine la o parte, crezi ca profesorii au aceeasi parere, ca nu conteaza cum esti imbracat? Cel putin in fata lor, atat timp cat porti uniforma, toti elevii ar trebui priviti in mod egal. Plus ca se rezolva eventualele conflicte dintre elevi si profesori pe aceasta tema. Pana la urma, a merge la scoala in tinuta de centura, nu demonstreaza decat prost gust, lipsa de respect si educatie. Daca am scris acel comentariu, nu inseamna ca lupt pana la moarte pentru uniforme. Poate fi enervant sa porti mereu aceeasi tinuta. Am purtat si eu 4 ani (doar 2 zile am venit fara) si n-am murit, nu mi-a "sirbit" cu nimic personalitatea.
Mie mi se pare prostie faza cu uniformele! Trebuie sa avem libertatea sa ne imbracam cum vrem sa avem stilul propriu de gandire! sa fim creativi! chiar si cu hainele! plus ca e mult mai fain sa vezi copii in diferite culori decat intr-una singura ca robotii! pe langa sta mai trebuie si sa platesti pentru nesuferitele alea de uniforme! si ce daca unele is unpic mai indecente(nu f. tate)asa dovedeste ca nu suntem toti la fel fiecare cu gusturile lui! de multe ori prin haine iti poti da seama ce still ii place unei anumite persoane! deci uniformele is pierdere de timp!
Ok, si ce faci daca totusi devin obligatorii? Te muti la alta scoala?
Nu nu o sa ma mut la alta scoala! atunci toti o sa fim atat de suparati si imbufnati incat pana la urma si profesorii o sa renunte si o sa ne lase in pace!
La cat ne-am imbufnat noi in toti anii de scoala, crezi ca i-a pasat cuiva de asta? Cati dintre noi simt vreo bucurie sau placere cand merg la scoala? Asa ca, ce-o sa mai conteze inca o "suparare"? Oricum, esti optimista
Is cam rai profesorii astia! cred ca stiu ce-i mai bine pt.noi dar nu stiu! nu ne respecta niciodata alegerile si opinile
Sincer mi se pare o prostie pentru ca cel putin eu nu m aimbrac indecent deloc! sau cel putin am cateva pe care nu prea le port mai ales la scoala! macar daca ar fi interesante... oricum mie mi se pare o mare prostie si as face aproape orice ca sa nu apara anul viitor! nimeni vrea! macar daca ar fi unpic faine... da nu cred! bye bye!
Mie mi se pare o prostie.Adica de ce sa ne impuna ei cum sa ne imbracam? Ce suntem noi, roboti?
FataCuOchiCapruiX întreabă:
Isvziwbdj întreabă: