| Curiosul999 a întrebat:

Ce părere aveți despre sucurile Figo? Sunt mai sănătoase decât Fanta daca conțin 10% suc de portocale și Fanta conține 4%?

Răspuns Câştigător
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Tu glumesti?
Cum poti pune in aceeasi propozitie Fanta si "sanatos"?
Bauturile carbogazoase nu sunt sanatoase!

Figo vad ca sunt necarbogazoase, dar tot in categoria sucuri sintetice sunt.
Uite ce Ingrediente are:
Apa, sucuri de fructe (10%) obtinute din sucuri concentrate din: mere (8, 3%), portocale (1, 7%) si mandarine (0.1%), zahar (D) si/sau sirop de glucoza-fructoza (G)*, corector de aciditate: acid citric, arome, stabilizatori: pectine si guma din seminte de carruba, conservanti: sorbat de potasiu si benzoat de sodiu, indulcitori: aspartam**, acesulfam K si ciclamati, coloranti: caroteni, vitamine: vitamina C, tiamina, niacina, vitamina B6 si vitamina B12.

Daca vrei neaparat suc din comert, mergi pe cele gen Teddy, cu (51%) suc de fructe. Gasesti multe variante romanesti la tetrapack sau sticla de sticla.
Doar ca nu se vand la chioscul de langa scoala.

Dar cea mai sanatoasa optiune e sucul proaspat din fructe.

| Curiosul999 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Teddy serios? Sa râdă toți cu gara până la urechi?

| Curiosul999 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Mulțumesc oricum pentru sfat!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Curiosul999):

Ai inteles la ce tip de suc ma refer happy
Mersi si eu pentru funda.

| relian a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Bauturi carbogazoase nu-s bune, de ce? Dar sifon, apa carbogazoasa nu bei?
Ce anume iti face apa carbogazoasa de exemplu, care este tot o bautura.
Are CO2 in ea asa si? Oamenii beau la balamuc pe vremuri sifon laughing nu vad cei asa de rau sa bei bautura carbogazoasa.Esti doctor, ai facut ceva studii si ai vazut ca se intampla ceva?
Daca nu era bine, nu se aproba sa se vinda in magazine. E bun daca Fanta in Europa contine suc de fructe, sau si suc de fructe, am mai auzit pe cinerva vorbind despre Fanta ca are suc de fructe, aici in SUA nu contine nici o urma de suc, ma refer la Fanta.
Probabil depinde de zona, de tara, ce prefera pe acolo oamenii, aici prefera bautura originala care nu era facuta cu suc de care spui.

Sucuri de alea din fructe le poti cumpara, dar in general is scumpe si nu prea is asa baubile, adica nu poti bea cu galeata laughing ca is gretoase, de aia multi prefera bauturi mai usoare, mai apoase.
Care suc din comert nu contin ce ai aratat tu? Tu spui de Teddy eu nu am auzit de asa ceva, poate e produs doar pentru RO si daca e doar pe acolo e clara cit de bun o fi.
Mai tot ce fac romanii is cam de f slaba calitate si facaturi, romanilor nu le pasa de semenii lor, iar daca legea poate fi incalcata o fac f rapid nu stau prea mult pe ganduri.
Chiar mama a vazut asta, sora mea ii mai trimite produse din Italia, mai cumpara si ea de la magaine din RO, uneori aceleasi produse si nu-s la fel laughing
Ro este un fel de tara care primesc si produsele slabe care nu se vind in tara producatoare, asa ca spun ia sa le dam la astia. Guvernantii romani aproba, pentru ca primesc spagi, asa ca romanu maninca, bea ieftineala altora, sau ce nu sar vinde la ei laughing

Cine este de vina, ala care vine sa vinda sau tu ca roman care accepti? Unia or sa spuna, vai asa le dicteaza UE, povesti, nu-ti poate dicta tie UE sau altcineva sa accepti rahatu altuia.O faci de bunavoie, o fac romanii ca sunt spagari, cam la aia se rezuma, lasa ca merge ca la romani nu se baga de seama.
Cind ai asa legi, cand ai asa conducere, nu te poti astepta la nimic bun.Ro nu poate fi salvata decat schimband constitutia, schimbind sistemul, sa nu mai fie parlamentar sa fie de ala prezidential cum este in America, sa conduca nu doar parlamntu sa conduca mai multe puteri tara, in felul asta sar mai misca ceva, altfel asa vom fi si peste alte 2 mii de ani laughing
Cumparati produse romanesti spun unia. Dar produsele romanesti daca le faci teste, nu trec nici cu spaga laughing de aia nu se prea vind la magazine asa multe produse romanesti, sau produse de tarani sau mai stiu eu cine.
Multi oameni nu stiu ca orice produs pus in vinzare i se fac teste, orice, haine, paine, orice se merge la analize si i se da un certificat.
Mai trec aia, dar nu poti trece cand e diferenta foarte mare, cei cu laboaratoare ar putea avea probleme.

Faci acasa suc de fructe si nu prea esti asa happy sal bei laughing fac unia dar beau putin, cand merg la masa prin oras baga de astea mai usoare. Pina la urma bei, maninci ce ti se pare tie bun.
Mincau oamenii inainte la greu chimicale, mai ales cand a inceput era asta a chimicalelor, nu prea erau controlate, nu se stia multe ca nu avea cum, apoi dupa zeci de ani, or inceput sa le interzica.
Dar curios, auzi la multi, vai oamenii inainte mincau f sanatos si traiu 80-90 de ani laughing tocmai ca acei oamenii au mincat acele chimicale, ca au trait pe vremea chimicalelor.

Pina la urma conteaza mult cum esti facut, cum ai iesit din fabrica. Mincarea sau bautura nu stiu daca te afecteaza asa de mult, dar daca consumi moderat poti sa fii in regula.
unia pe vremuri apuse, consumau si otrava in cantitati mici sa obisnuiasca organismul, ca atunci cand ar fi fost otravit sa nu moara laughing nu stiu daca este adevarat sau e poveste, zic si eu ca idee doar.

Pina la urma totul este chimie in Universul asta, asa ca merge si Fanta si Teddy asa din cand in cand, nu patesti nimic laughing

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru relian):

Esti naiv.
Alte tari au interzis bauturile carbogazoase la 2 litri. Pt ca le pasa de sanatatea populatiei.
Dar tu te poti otravi daca vrei, nu te opreste nimeni.

14 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ambele conțin conservanti ca sa poata rezista in sticle.
Fă-ți acasă, este oarecum mai sanatos.

| gabicoo a răspuns:

Unde le găsești? La sucuri mă refer.

| Curiosul999 explică (pentru gabicoo):

La chioșcurile de dulciuri laughing) laughing) laughing)

| gabicoo a răspuns (pentru Curiosul999):

2.49 lei sticlă de 300 ml. Bun o mai fi. Dacă Fanta dă doar cancer ăsta cred că este mai bun: dă mai întâi impotență și după aia cancer.

| gabicoo a răspuns (pentru Curiosul999):

laughing

| gemeni6226 a răspuns:

Nici un suc din comert nu e sanatos.Numai cea preparata acasa.

| Cipi1212 a răspuns:

Sunt mai sănătoase sucurile cu mult fruct.

| XNBD a răspuns:

Daca o luam asa niciun suc nu e sanatos, nici acela facut la mana cu fructe, pentru ca fructele in 2024 contin multe substante pentru cresterea lor, doar sa ai copaci fructiferi sau alte fructe in gradina alea sunt mai sanatoase

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru XNBD):

Fructele si legumele reusesc sa depaseasca prin beneficii, dezavantajele chimicalelor continute.
E mai bine sa consumi un fruct, chiar daca e stropit, decat sa nu-l cosnumi deloc.