anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti despre Universitatea de medicina si farmacie Carol Davila? Cum se intra, cat conteaza media de la bac si cat cea din clasele 9-12?big grin
Poti sa o urmezi dupa ce termini un liceu cu profil real? Dar daca termini unul cu profil uman? Vreau cat mai multe informatii despre...si cam ce poti iesi dupa ce o termini?happy
Merci!:*

Răspuns Câştigător
| AdelinaC a răspuns:

La aceeasi facultate vreau sa dau si eu, sper sa-ti pot fi de ajutor, iar daca mai ai intrebari poti sa mi le pui pe privat.
La facultatea asta se organizeaza un concurs de admitere(un examen)care hotaraste daca sa intrii la buget(adica la stat-sa nu platesti facultatea)sau la taxa(platesti facultatea-60 mil lei vechi pe an). Examenul difera in functie de specializare, o sa-ti explic cum e la medicina generala:60 intrebari grila de biologie facute dupa manualul recomandat pe site si 40 la chimie(tot asa, dupa manualele recomandate), in functie de punctajul obtinut(fiecare intrebare=1 punct)se face un clasament:primii 380-400 intra la buget, restul care iau peste 50 de pct intra la taxa.
Notele de la bac sau din 9-12 nu conteaza deloc,decat in cazul in care tu si cu alt concurent ati avea punctaje egale si va trebui sa se faca o departajare intre voi.

Nu conteaza profilul liceului,atata timp cat stii toata materia din manualele recomandate pe site poti sustine examenul de admitere. Daca intrii sau nu,asta depinde de cat de mult ai invatat.
Se gasesc carti cu grile,niste,,simulari de examen"asa cum imi place mie sa le spun,la poarta facultatii...ti le poti compara si sa le lucrezi.
Dupa ce termini facultatea poti ajunge medic(depinde ce specializare iti alegi ca sa faci rezidentiatul), asistent medical(daca mergi pe partea de FMAM-o facultate diverita aflata in cadrul aceleiasi universitati), medic stomatolog(daca dai la dentara)sau farmacist(daca alegi fac.de farmacie care este la fel ca si cea de FMAM si MD in cadrul aceleasi universitati).
Cand dai admiterea trebuie sa te hotarasti la ce dai:medicina generala,dentara, moase si asistente medicale(FMAM)sau farmacie pentru ca sunt facultati diferite si automat materia de admitere e alta, insa pe acelasi principiu merg toate.

3 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Am uitat sa-ti spun in celalalt post.anul trecut ultima medie la buget a fost de 73 de puncte.
Pt informatii poti vizita si siteuri speciale pe google:UMF Carol Davila, imed, ssmb forum

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc mult Ana:*.Mi'ai fost de foarte mare folos, dar chestia e ca mai am mult timp sa ma hotarasc (anul asta intru la liceu), voiam sa stiu in mare cam despre ce e vorba, sincera sa fiu e singura facultate care ma atrage inca de acumhappy.