Clar Coreea de Sud, s-a dezvoltat foarte bine in ultimii ani. Poreclită „Țara dimineților liniștite", ea are capitala la Seul, oraș care este a doua metropolă din lume ca mărime și un important oraș pe plan mondial. Coreea de Sud este o putere economică la nivel mondial și face parte din categoria țărilor dezvoltate. Are a douăsprezecea economie la nivel mondial și a treia în Asia, după Japonia și China. Cel mai mare partener comercial și de export al Coreei de Sud este, astăzi, China. Țara a avut o creștere economică rapidă datorită exporturilor de produse finite, fiind una din cei Patru Tigri Asiatici
Eu doar staim ca cea de sud e sub comunism. alte detalii nu-ti pot da, scuze...
Coreea de Sud, pentru ca : se afla printre tarile cu cea mai avansata tehnologie, fiind lider global in electronica, display digital, dispozitive semiconductoare si telefoane mobile. Coreea de Sud este, de departe, tara cu cea mai "verde" economie, dragonul asiatic avand foduri pentru proiecte ecologice de sase ori mai mari decat majoritatea tarilor industrializate. Economia sud-coreeana a avansat intr-un ritm alert din 1950, fiind in prezent a 12-a cea mai mare economie din lume.
Ador koreea, dar nu stiu daca stiu sa-ti raspund la intrebare. parerea mea este ca in nord!
Capul124LuA întreabă: