Va salut! Da, meseria de animator. Nu am sa discut de animatoarele din cluburi. Sunt acesti tineri, in general studenti, care au grija de copii cat timp parintii merg la cumparaturi sau. Ceva. Doar ca nu am stat niciodata sa vad ce anume are de facut un animator, i-am vazut doar intrecere.
Da, înţeleg eu cam cine ar fi şi ce ar face. Dar există statutată la noi o asemenea meserie? Cine îi plăteşte? Cine îi îndrumă către acele locuri de joacă? Cine le verifică activitatea? Sînt ei pregătiţi, d.p.d.v. pedagogic pentru o asemenea activitate? Activitatea cu copiii, mai ales cu preşcolarii, este una deosebit de dificilă. Acolo, la locurile de joacă, sînt ei luaţi în serios ( de părinţi, de însoţitori, de alţi indivizi- şmecheraşi, golănaşi - ) pentru a nu li se perturba activitatea, pentru a fi şi eficienţi în ceea ce fac?
Lumea românească nu cred că e pregătită pentru eventuala imixtiune a unor asemenea personaje în viaţa copiilor.În occident asemenea activităţi din partea unor tineri (17 - 25 de ani) se încadrează la munci voluntare care se contorizează într-un anume fel şi ele sînt înscrise în c.v-ul fiecăruia dintre aceşti tineri, ajutîndu-le în acest sens ca viitoare " bile albe" pentru admiterea în colegii, universităţi sau chiar unele joburi.
Www.rubinian.com. Avem aici nomenclatorul de meserii, unde gasim meseria de Baby Sitter(ingrijitor copii). Banuiesc ca asta e meseria lor. Nu au scopul de a educa, ci de a intretine o atmosfera de veselie. Si sa speram ca sunt studenti si fac pedagogie, sau ca pur si simplu au instincte materne/paterne foarte bine dezvoltate, iar la angajare li se cere cazierul. Din punctul meu de vedere, castiga si ei o paine, iar pana acum nu am vazut nimic pe la stirile de la ora 5 despre ei :).
Dragă prietene, nu cred că sînt de acord cu tine.
Acel babby - siter este angajat de o familie pentru al său copil, în incinta casei şi poate să şi plimbe un copil, dar în niciun caz ca să să se joace cu copiii prin parcuri, prin locurile de joacă. Este o activitate dirijată şi susţinută de comunitate şi nu e direcţionată spre un anume copil ci către cei toţi care s-ar afla la un moment dat întru spaţiu astfel amenajat. Este, dacă vrei, aşa cum ai spus şi tu, un "animator" iar nu un " baby - sitter".
Eu stiu ca spuneti ceva corect, dar daca "animator " nu exista in nomenclator, ce meserie ar putea avea, daca nu baby sitter? Necalificat poate. Nu stiu, de asta intreb.
Buna!
Practic,tu trebuie sa ii faci pe cei mici sa se simta bine,sa rada,sa se distreze. Spre exemplu,imbraci un costum de clovn si umfli baloane, faci glume, razi, e un fel de entertainment, dar doar pentru copii.
Daca nu te pricepi la figurine din baloane, poti lua niste baloane(nu din astea lungi, simple) si scrii ceva pe ele, cu atentie.
Ce vrea copilul, aia scrii.
O zi buna!
Si trebuie sa stie sa faca animalute din baloane si etc?
Practic,tu trebuie sa ii faci pe cei mici sa se simta bine,sa rada,sa se distreze. Spre exemplu,imbraci un costum de clovn si umfli baloane, faci glume, razi, e un fel de entertainment, dar doar pentru copii.Its not a big deal!
Bine, merci! Nu eu, era pentru cultura mea generala. Grea meserie, prefer sa conduc camionul, decat sa am grija de copii, daca nu esti atent ii pierzi.
pinkfluffyunicorn întreabă:
AndreiFB întreabă: