anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce profil sa aleg dintre: Mate-Info - Intensiv Informatica, Mate-Info - Intensiv Engleza, Stiinte ale Naturi(fara intensiv) si Stiinte ale Naturi - Intensiv Engleza. Mentionez ca orele mele preferate sunt:
1. Fizica
2. Chimia si Informatica
3. Matematica, Geografia si Engleza
4. Biologia
Funda.

Răspuns Câştigător
| MMihai a răspuns:

Dacă ai foarte mult pământ poate ar fi indicat ceva profil biologie, iar în caz contrar mate-info.
Chestia cu intensiv engleza cred că nu își are rostul, că la intensiv engleză cred că vei face multă literatură engleză și alte prostii inutile în viață, de limbă engleză cum ar fi etimologie șamd.

31 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Eu am făcut clasa a noua la H, deci erau în jur de 37-42 de elevi într-o clasă și erau 8 clase a 9a. În clasa a zecea au făcut speciala de fizică și a fost un examen că erau mai mulți doritori decât locuri și primii 40 ai intrat la speciala de fizică, care s-a numit a 10 a I, și erau elevi din toate clasele. La insistențele unor părinți au făcut și o clasă specială de matematică, despre care noi nici nu am știut, cei de la speciala de fizică, și au dat un examen de matematică și primii circa 40 au intrat la speciala de matematică, care s-a numit a 11 a H, și erau elevi de la toate clasele, mai puțin cei de la clasa de uman și de la clasa specială de fizică. Ca să îmi bat joc de diriginte, care era profesor de fizică m-am certat cu el, că de ce nu ne-a spus de clasa specială de matematică și de examen la matematică, că ar fi trebuit să ne spună și nouă despre asta, că așa era corect.
Am terminat până la urmă clasa a 12a I, speciala de fizică. La Bac pentru că făcusem speciala de fizică am fost obligați să dăm examen la fizică. Cei din clasă au zis că vor să meargă la bere după examenul oral de fizică. Pentru că făceam gălăgie pe sală a venit profa ce biologie, „ că am fost sancționați să dăm examen de bac la biologie", dar noi nu pregătisem un asemenea examen. Nu mi-a convent că eu luasem 10 la fizică. În clasa noastră era băiatul directoarei și el s-a înfuriat groaznic de ideai să dea examen nepregătit (măcar 2 zile), la biologie. El s-a dus a deranjat comisia de examen de fizică și a spus că este inadmisibil așa ceva, și că nu pricepe cum de s-a ajuns la un asemenea abuz, și i-a sfătuit pe ceilalți cum termină să fugă din liceu. Șeful comisiei de fizică era un conferențiar de la politehnică și a spus că să nu protesteze, că oricum el nu va admite înlocuirea notei de fizică și a examenului de fizică, cu examen de biologie, că este un dosar de circa 100-150 de pagini pe care nu l-a mai citit cu normele de examen, că o să vadă despre ce este vorba, că este ceva ciudat dar că nu comentează, pentru moment.
După ce s-a terminat examenul de fizică de la clasa noastră, au venit toți din comisia de la fizică, la cei de la comisia de biologie, să întrebe despre ce este vorba. Singurul care a priceput, a fost dirigintele care a pus întrebarea „ ce note au luat elevii mei la examenul de bac la biologie. ". Șeful comisiei de biologie foarte serios a citit numele elevilor și notele obținute, și că acolo unde a oscilat între 8 și 9 sau între 7 și 8, i-a mai pus să tragă un al doilea bilet. Că un singur elev a luat 6 cea ce implică că a luat bacul și că restul sunt note de 7, 8, și 9 nefiind nici o notă de 10. În timpul ăsta au venit niște eleve de la B care au afirmat că au dat examen la fizică, dar că au înțeles că au fost trecute din greșeală că trebuie să dea bac la biologie, că nu au pregătit examenul de biologie, dar că mai bine să susțină și pe ăsta, decât să piardă examenul, prin ne prezentare la examen.
Șeful de la biologie le-a spus că va merge să vorbească cu cei de la comisia lor de fizică și să taie de pe listă pe cei care au dat examen la fizică, că nimeni nu dă examene în plus, că a fost o greșeală de liste. Că dacă vor neapărat pot să dea examen la și biologie că ei i-au așteptat pe ei, să dea examen la biologie.
Fetele au spus că nu dau examen nepregătit, că ce să râdă de ele, că nu știu.
Le-a întrebat cum se numesc că tot lipsesc 3 de la clasa lor.
Astfel a aflat, că cele trei care lipsesc au dat bac la chimie.
Că merge să vorbească și cu cei de la comisia de chimie.
I-a spus colegului lui de comisie, să facă un proces verbal, că au fost întocmite greșit listele de examen și că se duce să ia notele de examen de la comisiile respective.
Șeful de comisie de la fizică l-a întrebat, ce a fost asta?

El a răspuns:
„ Niște liste făcute aiurea și un pariu pe o sumă mare, pierdut în fața unei profesoare de biologie, de la un liceu din București."
Profesoara de biologie, a spus că ei nu îi datorează nici un ban.
Că nu știa ce să facă ca să blocheze comisia de examen, că nu s-a gândit, că au fost încurcături de liste.
Șeful de la Biologie a continuat să explice :
„ Că elevii au fost foarte neatenți și examinarea trebuia să fie în 2 zile diferite, dar f mulți nu au înțeles și s-au prezentat la examen cu o zi mai devreme, și dacă au vrut să fie examinați mai devreme, li s-a permis asta.
Că nu s-au prezentat foarte bine la examenul de biologie foarte mulți.
Că nu a putut să dea în prima zi decât un număr f mic de note de zece, respectiv numai 2 note de 10.
Că profesoara s-a justificat că cei mai conștiincioși elevi ai ei la biologie sunt : la B, la speciala de matematică și la cea de fizică.
Dar că cei de la speciala de fizică vor susține cu toții examen la fizică, și nu la biologie.
Pentru că cei de la speciala de fizică deranjau alte clase i-am pus să dea examen de biologie, că îi așteptam pe cei de la B, care nu veneau și câțiva întârziați, care au crezut că examenul va ține ca în prima zi, până spre orele 17.
Pentru un examen nepregătit de loc, s-au prezentat acceptabil, cei de la clasa de fizică.
După ce s-au văzut cu note de la 7 în sus, au refuzat să tragă al doilea bilet. Unii au tras și al doilea bilet și chiar și al treilea.
Cel notat să zic, cu 6 de fapt a vorbit câte ceva la fiecare subiect, s-a autoapreciat de 7 și după aia nu a mai vrut să răspundă, dar s-a autoapreciat de 7, când merita ceva între 6 și 6, 50, dar pentru că nu a vrut să mai răspundă cu toate că mai știa, s-a considerat 6, că a spus :
„ Că nu este voie, să te pună, să dai un examen, pe care nu l-ai pregătit, că este o aiureală totul ".
Dacă inițial au crezut că este o mizerie sau un abuz, o nebunie, după asta s-au gândit că dacă legea spune să dai bacul la trei materii, nu există să dai bacul la 4 materii.
Și ne-au apreciat ca fiind un fel de oameni nebuni.
Că un fost elev a specificat, că ori este o joacă ori o lipsă de sănătate mintală, dar dacă era joacă, trebuia anunțată de la început, ca joacă.
Da a fost o joacă dar neștiind dacă cei 8 care lipseau vor venii sau nu nu am putut spune asta.
Nu avem probleme de sănătate mintală și știam că nu ai voie să ceri unui elev, să dea un examen nepregătit.
De altfel nu au venit toți de la clasa de fizică ci numai 15.
Se pare că restul au plecat imediat din liceu, că nu era nimeni pe sală, în afara celor care urmau să intre la examen, și care se mai uitau pe diverse cărți sau conspecte. Dar că totuși au fost și elevi de la alte clase, că erau peste 60."
Eu care eram lângă el, i-am spus că s-a făcut o planificare greșită și au fost puși prea mulți în prima zi și cei care și cei care au preferat să se prezinte în ziua următoare au dat examenul o dată cu noi.
Șeful comisiei noastre de fizică i-a spus „ că nu înțelesese cum este cu înlocuirea examenului de fizică cu cel de biologie, dar că dacă a fost o joacă, nu are ce să mai zică."
La acel examen joacă de biologie, eu am luat ceva între 8, 50 și 9, dar la examenul pregătit de fizică obținusem 10, și nu îmi convenea înlocuirea unui 10 cu o notă inferioară. După ce a ieșit din clasă șeful comisiei de biologie fetele de la B au vrut să fie și ele examinate la biologie, dar fără să li se consemneze în acte nota la biologie. Celălalt membru din comisia de biologie a spus că nu vor fi examinate la biologie dacă au dat examen la fizică și că îl așteaptă pe șeful de comisie cu confirmarea.
Că ce au putut spune cei de la speciala de fizică despre acest ciudat examen de biologie și despre examinatori nu mai zice!
Dar că îmi spune ceva că nu am nici o șansă să intru la Pictură dacă am luat 9 și 9 la română, 10 și 10 la matematică și 10 la fizică la bac.
Că după răspunsurile mele nepregătit la bacul de biologie el mi-ar fi dat 9.
Că nu știe cum pictez dar că ăia de la liceul de arte plastice, nu învață nimic. Că ei fac numai desen, pictură, sculptură și de astea.
Că în urmă cu un an a fost la examenul de biologie la liceul lor și că noi ne-am prezentat catastrofal, dar că ăia nu știau nimic.
Că are o fată studentă la politehnică și a încercat când era ea elevă să o mai ajute și supărat că ăia nu știau nimic i-a întrebat niște lucruri de matematică și de fizică dar nu știa nici unul nimic, la o clasă de real.
Că fata lui a dat la grafică și nu a intrat, că a făcut contestație și că lui i-au părut mai proste lucrările celor admiși.
Că ea nu a învățat așa bine ca mine, că a desenat mult.
Că eu în loc să desenez am stat și am învățat, deci nu am desenat și șansele mele sunt și mai mici decât erau ale fetei lui, care nu ș-a pierdut atâta timp cu învățatul.
Nu l-am ascultat...
În final, am intrat la Facultatea de Fizică, și ulterior am lucrat numai în industrie.
Au fost făcute multe modificări în învățământul preuniversitar atât înainte de 1989 cât și ulterior.
Nu știu ce a făcut vărul tău, acum este important, cea ce faci tu.
În următorii 6 ani se va mai schimba totul, cel puțin o dată, că legea învățământului a lui Funeriu este o mizerie.
Ce este aia clasă zero?
Este o mizerie, dar asta este alt ceva.
șamd