Eu am facut Stiinte Sociale si mi s-a parut extrem de accesibil. Dai teza la romana, engleza/franceza ( noi am dat engleza ), istore/geografie si logica - clasa a noua/psihologie - clasa a zecea/economie - clasa a unsprezecea/filosofie - clasa a doisprezecea. Intr-a unsprezecea scapi de chimie, fizica si biologie, in schimb vei face mate toti anii, cate 2 ore pe saptamana. Prin urmare, faci cate putin din toate si ramai cu multe cand termini. E un profil ce iti permite sa iti formezi o cultura generala vasta, dar este de evitat daca nu iti place istoria ( e una dintre materiile importante la acest profil ). Diferente foarte mari intre filo si SS nu prea sunt, doar ca aici nu mai faci latina deloc incepand cu clasa a unsprezecea, iar la filo dai teza in fiecare an la aceasta materie. Pentru Mate-Info trebuie sa iti placa FOARTE mult matematica, e un profil greu, urmat de un Bac criminal. Bafta!
Pai.eu sunt la filologie Bilingv engleza. Este un profil destul de lejer dar din ce aud de la alti colegi de prin liceu la SS este si mai usor.
Filologie pentru ca nu trebuie sa dai BAC-ul la mate.... Este mai greu cu istoria pentru ca in a zecea vei face trei ore pe saptamana si de exemplu eu fac si trei limbi straine:engleza, franceza si italiana, da e mai bine. Din clasa a 11-pea nu vei mai face deloc mate, fizica, chimie si bio...asa ca eu zic ca e mai bine decat la mate-info.