Ar trebui un ministru reformator, capabil si revolutionar(de programe scolare).
Se pot schimba lucrurile, daca se vrea asta, mai ales
E corect ce spui, dar:
1.Nu se vrea.
2.Eu nu ajung ministrul Educației.
Alte soluției pe care le putem lua la un nivel mai jos?
Pentru ce vrei tu sunt doua solutii. Una ar fi o revolutie adevarata, nu una de 3 zile ca in 1989. Revolutia franceza a tinut 10 ani din cate am citit si chiar a schimbat societatea! A doua ar fi sa asteptam sa moara toti cei cu nororiul comunist in creier si tara sa fie condusa de cei nascuti dupa 1990! Stiu, sunt solutii grele amandoua, dar altele nu exista.
Spui ca nu vrei revolutie, dar tu trebuie sa intelegi un lucru! Sistemul de invatamant in orice tara este facut de catre stat, conceput si pus in practica de cei de la conducere... deci depinde de cine e acolo, la comanda. Spre exemplu in Romania scoala este un loc unde esti obligat sa memorezi informatii, date, formule, fara sa iti precizeze cineva cum sa faci vreo legatura intre ele sau doamne fere' sa te invete sa judeci ce se intampla in jurul tau. Cu o astfel de scolarizare, de la gradinita pana la facultate, nu vor iesi din invatamant decat prosti ( cei care nu pot asimila si pica examenele ) sau executanti fara creier, nu poti obtine altfel de rezultate. Cata vreme cei de la conducere vor dori asa, asta se va intampla si basta! De asta spun ca pe o cale sau alta, trebuie schimbata conducerea.
Prietenas, sistemul de invatamant romanesc, la nivel teoretic este peste cel de afara(nu si la nivel practic). Sunt in clasa a 12-a la mate info si m-am uitat peste ce se face afara la mate. Sunt praf strainii. In Germania la facultate faci materie de a 11-12 la mate.
da sunt si bube in sistem ca de exemplu gramada de optionale de la uman.
Si care sunt picatii la bac? In orasul meu sunt 4 licee: 2 teoretice si 2 profesionale. Din liceele teoretice daca pica 10 maxim de la ambele si aia la o materie(alde romana vietii)(nu pun la socoteala sectia sportiva de la liceul meu ca si aia sunt vai de capul lor). la liceele profesionale din cati se inscriu pentru bac daca trec 5-10 la ambele. De ce? Pt ca tu in clasa a 8 iai repartizat pe toti ca doar de, tot prostu trebuie sa termine liceu si sa faca studii superioare. Daca ai lasa fiecare liceu sa isi dea admitere ca la facultate atunci nu ar mai intra toti prostii dupa medii si alea umflate. No sa vezi examen de admitere din romana pentru profilul real ca doar de, de aia am mers la mate info pentru ca nu avem tangente cu limbile. Si cine nu intra la nici un liceu teoretic, du-te frate la profesionala. Dar nu ca toti vor liceu si facultate(ca e ea de 2 lei sau nu e facultate si diploma vorbeste).
Eu zic asa, daca ar mai fi prosti inca 20 de ani eu imi fac statuie de pe urma lor. Ce somaj fratica? Sapun ii faci pe puturosi.
Sti cum sunt multi din jur? Oi sunt. Si daca prinzi punctu slab poti sa faci ce vrei cu ei. Libertatea la cunoastere sta in puterea fiecaruia. Uita-te la pokemonii de 12-13 ani ce stiu? Sa se joace toata ziua pe pc. astia ar goli cardurile la parinti pentru jocuri. Un joc bun sa faci si prostii dau banii.
Sincer,sistemul nostru de invatamant este mult mai bun ca cel din afara deoarece daca esti roman in clasa a 9a si te muti in alta tara sa zicem acolo esti clasa a 10 chiar a 11a. Noi nu avem nevoie de un alt sistem de invatamant, avem nevoie de elevi care sa invete serios si sa isi dea silinta.Ca sunt unii care vin la scoala si zic:` a pai ce trebuie eu sa iau bacu ca are tata bani sau ca ma angajeaza tata sau ca ma fac fotbalist si gata ca aia nu au de ce sa faca facultate ca dau doar cu picioru` in mingie sau ca ma duc la videochat ca acolo am nevoie doar de 18 ani`.Cam astia sunt elevii din zilele noastre. Elevi care nu fac nimic dar vor bani si iesiri seara de seara.
Sincer si eu m-am saturat pentru ca degeaba iti alegi profilul care iti place la liceu ca sunt foarte vaste si tot inveti ce nu iti place. Si dupa te miri de ce ai media 5 la chimie cand tu nu o intelegi dar profilul ti-o cere (ma rog, cazul meu in momentul de fata). Eu sunt buna si la materii de real si uman dar nu este nici un profil ce sa le combine asa ca am ajuns la stiintele naturii cand de fapt nu ma intereseaza bio, fizica si chimie si am noroc ca dau bacul din info, ceea ce oricum nu prea are sens dar na, facem si liceul sa fie facut si daca luam si bacul suntem fericiti. E naspa situatia si habar nu am cum putem schimba ceva, macar la nivelul propriei scoli daca nu in general. Si mi se parea interesant un fenomen pe care l-am observat la mine in scoala dar presupun ca asa e peste tot: profesorii ii pregatesc total altfel pe elevii de olimpiada si lor le explica lucrurile mult mai bine si fac si practica, total diferit de clasa. Nu zic ca vreau sa invat la nivel de olimpiada la toate materiile ca oricum e plin de profesori cu astfel de pretentii dar totusi, ma refer la atitudine.
Sistemul nu ar trebui schimbat, ar trebui creat de la 0 după un model care dă rezultate. Cu modificări de la an la an nu reușim să ieșim din acest cerc vicios. Nu găsesc nici un lucru pozitiv, oricât aș căuta. Iar soluții în calitate de elev, nici atât.
Te-ai săturat de ignoranță?
Afirmă-te în clasă în fața colegilor și a profesorilor!
Totul depinde de noi, în cazul de față totul depinde de TINE!
Noi suntem schimbarea!
Dacă nu-ți place, schimbă lucrurile! Dacă ai ambiție, capacități și cunoștințe vei reuși!
Mult succes ție nu lăsa pe nimeni să te calce în picioare!
Aratăle la toți adevărata fața, aratăți demnitatea și dorința de a schimba!
Te pup!
gigibecalifan întreabă:
Gîdei_Ionuț_Burcea_Georgiana_1979 întreabă: