Catherine and Marie de Medici were related through Maria's uncle, Ferdinando I, marriage to Catherine's granddaughter, Christina of Lorraine. - https://homework.study.com/......lated.html
Maria era fiica lui Francesco I (1541-1587), iar acesta la rândul lui era fiul lui Cosimo I (1519-1574). Acel Ferdinando I era și el fiu al lui Cosimo I, deci era unchi al Mariei. Dar nu văd legătura cu Caterina, că aceasta venea pe o altă linie, linia lui Lorenzo (1492-1519).
N-am putut citi linkul, nu mi s-a deschis.
Medici erau 2 frati
-Cosimo Giovanni Medici
-Lorenzo Elder Medici
-Caterina Medici vine pe linia Lui Cosimo Giovanni Medici si merge pe linie paterna.
-Maria vine pe linia lui Cosimo Giovanni Medici si pe a lui Lorenzo Elder, deci provine din cei 2 frati
Ok sa vedem, cum anume.
Din Cosimo Giovanni Medici apare unnepot- Lorenzo Medici Magnificul.
Aceste are mai multi copii, printre care si pe :
Lucrezia Maria Romola de Medici si Piero Medici.
Deci astia erau frati buni din aceiasi parinti, tata Lorenzo Magnificu.
Acum Piero Medici avu un baiat- Lorenzo Piero Medici, care a fost tata lui Caterina de Medici, adica Piero Medici asta, era bunicu lui Caterina.
Maria Romola Medici so maritat cu un anume Salviati, baiatul unui Salviati ce era ginere cu Lorenzo Magnificu, dar Salviati asta nu era din familia Medici.
Ei au avut o fata- Maria Salviati, care la rindul ei s-a maritat cu - Giovani Nere, (pe numele lui real Ludovico Giovanni Medici), asta avea ca bunic pe Lorenzo Elder de sus, adica Medici
Maria Salviati cu Ludovico Medici, au nascut un bait pe Cosmio I, sau Cosmio Medici.
Cosimo Medici, a avut un baiat -Francesco Medici care a fost tatal lui Marie Medici ce intrebi tu.
Ambele femei viitoare regine, au provenit din aceiasi familie, au avut acelasi nume, doar ca au venit din cei 2 frati de mai sus, la care sa adaugat femei din afara familie, logic, doar nu se calareau aia in familie
Acu spune tu ce grad de rudenie erau intre cele doua foste regine?
Deci Marie Medici, a provenit din cei 2 frati initiali ori din descendeta celor 2.
Caterina Medici si Maria Medici erau verisoare. Dupa lungul sir de incrucisari, iese o ciorba, asa cum am dat raspunul ala, nu mai stii care si cum.
Asa ca am intrebat pe cineva, ce ar putea fi cele doua, iar acel cineva a spus ca is verisoare, asta dupa ce i-am explicat ca si aici in celalalt raspuns.
Adica cam tot ce iese din 2 frati sau din descendeta lor s-ar numi verisoare, spune persoana ce am ingtrebato.
Asa ca uite zic si eu ca altii, cele doua femei erau verisoare.
Sa vedem ce spui tu, sau ce spun si altii.
Eu nu aș zice că erau verișoare, ci erau rude îndepărtate. Cred că are dreptate dullcat, cum că unchiul Mariei (deci un frate de-al tatălui ei) s-a căsătorit cu o nepoată a Caterinei. Mi se pare mai plauzibilă ipoteza asta. Și, dacă așa a fost, atunci nici vorbă de verișoare, ci niște rude foarte îndepărtate.
Gresit, n-are a face unchi sa se casatoreasca cu o nepoata, asa nu-i mai spunea Medici. Maria placa pe linie materna din familia Medici, deci femei care se casatoresc cu straini de familie, care apoi fac copii, cu alt nume decat Medici, iar intr-un final mama Mariei se casatoresti cu un membru din familia Medici.
Ce spune dullcat e gresit.
Asa ajunge maria sa se numeasca Medici. Daca ar fi fost ce spui tu sau dulcatt nu se mai numea Medici, s-ar fi numit, Salvati, ori ce nume ar fi avut tata ei, chiar daca mama sa spui ar fi fost Medici nepoata lui Caterina.
Nu se leaga absolut deloc ce spuneti voi.Eu ti-am dat cronolgia, adica exact ce s-a intamplat si cum.
Daca tu o bagi pe aia ca dulcat are dreptate sa fii sanatos. Dulcat vine cu o chestie foarte vaga, iti si arat link-ul de unde a luat, atit scrie acolo in linkul dat de ea, deci a luat ceva asa cea gasit pe net, sursa e una oarecare.
Ce am spus eu e de pe wikipedia, te duci asa din unu in altul, nu trebuie sa scrii nimic, te duce aia acolo pana sus la stramosi.
Erau verisoare indepartate, dar erau verisoare.Sursa du; lcat are doar 2 fraze mari si late in care nu se spune decat exact ce ai spus ca ai citit si tu de acolo.
Ai spus ca nu se deschide, nu mai are ce de aia crezi tu ca nu se deschide, pentru ca atit este, ce ai citit aia spune tot acolo.
Exact aia am spus si eu, cine e tata alora, aia o gasesti oriunde.Trebuie sa mergi la radacini sa vezi de unde provin.
Maria sau sgtramosii ei o luase pe linga familie, pentru ca la baza ea are linioe materna, pleaca de la acea Medici dar care era femeia si casatorita cu Salvati, deci s-a dus Medici, toti copii alora se numeau Salvati.
Doar ca o femeie de acolo Salvati, la un mom dat se casatoreste cu un Medici care venea pe linia celuilant frate si anume Ludovico Medici, astfel femeia ce se numea Salvati, ajunge iar sa se numeasca Medici, fac un copil, baiat, normal e Medici, ala baga si el un baiat, adica tata lui Maria, am terminat lucrarea.
Ce nu iti este clar, team pierdut pe drum sau ce? Parca spuneai ca te pricepi la matematica. ce nu iti iese la socoteala
Ce unchi, ce povesti spune dulcat alea is basme, nu ai cum sa numesti unchi pe cine mai exact?
Unchiu Mariei a fost Cosmio sau cum il mai chema. Daca asta e unchiu lu Caterina e bun, dar cine era unchiul ala na spus.
Dar Cosmio asta era de fapt din linia materna Lucrezia si un membru Medici de pe cealalta linie Paterna adica a lui Lorenzo Elder Medici.Nu vad ce nepoata a Caterinei sa fie.
Dar daca zice dulcat., normal e femeie, trebuie sa fii si tu galant
Am spus că mi se pare plauzibilă varianta dată de dullcat. Când spun "mi se pare", admit că nu sunt sigur, doar mi se pare; posibil și să greșesc.
Acum să spun și de ce "mi se pare".
Cosimo I (1519-1574) a avut doi fii: Ferdinando I și Francesco I. Francesco I a fost tatăl Mariei. Să vedem ce știm despre celălalt, adică de Ferdinando I (unchiul Mariei). Păi ăsta s-a căsătorit cu Christina of Lorraine, care era fiica lui Claude of Valois, care la rândul ei era fiica Caterinei de Medici.
Deci Ferdinando I s-a căsătorit cu o nepoată a Caterinei de Medici. Și Ferdinando I era frate cu tatăl Mariei.
O fi ce spui tu, desi nu are cum Caterina a venit direct pe linie de tata din Cosmio Giovanni Medici, ala primul care a fondat dinastia, familia asta si care mai avea inca un frate, de acolo a venit Caterina, pe linie de tata.
Tot de la linia aia a venit si ceva rude de alea lui Maria dar pe linie de mama.
Cum am spus un barbat Medici a dato pe Caterina, iar sora a dat altceva decat Medici, a dat Salviati, o alta femeie, care sa castorit cu un Medici, dar care venea din partea lui Lorenzo Elder Medici, fartle fondatorului, care era si el tot fondator al acestei dinastii.
Mai toti, nume de astea au avut, Cosmio or fost mai multi, si primul care a pus bazele familie tot Cosmio il chema,.
Lorenzo la fel au fost mai multi, pe primul care a pus bazele tot Lorenzo il chema, Dar mai avea si Elder nu-i acelasi Lorenzo de mai tirziu, sau Mganificu cum iau zis oamenii.
Asa ca Maria avu un stramos direct femeie Medici, apoi avut un alt stramos care era doar jumate Medici si jumate Salviati, numele era de Salviati, nici pomeneala de Medici.
Dar acea femeie juma/juma, s-a casatorit cu un Medici, asa s-a nascut copii printre care si barbati, care logic sau numit Medici, asa aparu Maria.
Dar linia lui Maria a venit pana la tatal ei pe linie de mama Medici, casatorita cu un barbat Salviati, care nu era Medici.
Asa ca linia ei deja luase un alt drum, o alta familie, doar ca urmatoarea femeie, stramos al Mariei, s-a cuplat cu un Medici, asa aparu Maria cu numele de Medici.
Daca te duci mai sus de Cosmio I ce spui tu, o sa constati ca el are mama Salviati si doar tata e Medici.
Daca te duci pe mama lui in sus, o sa ajungi tot la Medici desi femeile se numeau Salviati, la un mom dat una din ele este fica unui Medici.
Nu vad ce nu e clar.
Eu am spus altceva, ca Francesco n-a fost tata Mariei? A fost tata ei, doar ca de o iei inapoi, o sa ajungi la Cosmio, care provenea dintr-un Medici barbat, dar cu o femeie Salviati.
Femeia asta Salviati, avea origine jumate Salviatii si Jumate Medici, pentru ca mama ei fusese fica lui Lorenzo Magnificu Medici.
Deci Maria a venit cu mostenire materna dinspre Cosmio Giovanni Medici, primul fondator, din care aparu si Caterina. Mai departe femei din ramura acestui fondator s-a maritat cu unu Salviati, deci deja se desprinsese de familia Medici.
Apoi o fica dea ei care normal se numea Salviati, la agatat pe un alt Medici dar care venea din cealalta ramura a lui Lorenzo Elder Medici, primul fondator.
Adica familia asta a fost fondata de 2 frati, asta banui ca te nendumereste.
Caterina descinde doar din unul din cei 2 frati pe cand Maria descinde din ambii
Acu ca era unchi, ca era nepoata, nu conteaza.Eu am aratat asa o continuitate sau o intoarcere in timp de la Marie si de la Caterina, asa am vazut chestia asta, ca Maria vine din cei 2 frati suna ca si cum aia ar fi fost gay, si au facut-o pe Maria
Glumesc, dar asa este, Maria provine din ambii frati fondatori, are sau a avut din singele ambilor.
Ca urmare daca Caterina venea de la unu din frati, Maria venea de la ambii, poti sa spui ca erau verisoare de gradu 11
In sf pana la urma cea spus dullcat ca nu is lamurit? Sau de unde a bagat link-ul ala nu spune nimic.
Primu lucru ce mi l-a dat si mie, a foast acelasi link ce la aratat si dullcat, doar ca acolo nu spune mai nimic.
Este o sursa de asta gen TPU.
Asa ca eu nu am fost lamurit, asa ma dusei pe wikipedia si acolo sa te atii sari asa de la unu la altul, deschizi 2-3 pagini si vezi, cine era tata lui Maria, cine era mama si tot asa te duci pe fir in sus.
Asa am facut, asa spune istoria, nu o zic eu.
Asa ca pana una alta cele doua foste regine nu poate nimeni sa spuna ce grad de rudenie avea, doar ca faceau parte din aceiasi familie.
Eu am aratat mai clar de unde provenea Caterina si de unde Maria. Daca e prea greu, sau nu am spus prea clar, intra tu pe wikipedia si cauta.
Du-te la raspunsul meu si vezi ce am scris, Cosmio I, care se nascuse Medici, dar din mama Salviati, a nascut pe Francesco care era tata lui Maria.
Am spus eu ca e altfel?
Sa iti zic ceva, daca mama lui Maria nu s-ar fi casatorit cu un Medici, Maria ar fi fost out din familia Medici.
Mama lui Maria era jumate din familia Medici si jumate din alta familie.
Asta am aratat, iar daca mama ei siar fi tras alt barbat, mai stiu eu de pe unde, la revedrere cu Maria, ar fi disparut din peisaj.
Maria a venit din familie Salviati, mama ei asa se numea, desi era jumate Medici.
In sf, deci nu iti poate nimeni raspunde la intrebare, pentru ca nu exista o denumire pentru gradul de rudenie dintre cele doua.
Chair daca, nu stiu cine era unchi, ailanta nepoata, etc, tot nu este cuvint, sau nu poti spune ce erau.
Daca o luam pe baza asta, ca era nepoata si ala unchi, cele doua ce erau intre ele?
Zii tu, sa zica dullcat ca e femeie si se pricepe la chestii de astea.
Eu am explicat chestia asta, adica raspunsul ala al meu mai detaliat unei femei, iar acea femeie asa a spus, ca cele doua ar veni verisoare
Asa uite alt exemplu.
Eu am un var, ala are un copil, ce grad de rudenie este intre mine si copilul varului meu?
Eu nu cred ca e cuvint pentru rudenia asta, nu am cum sa-i zic var, daca ii zic var la baiatul varului, atunci varu ce mai e?
Doar numi este frate Dar facem parte din aceiasi familie ca si nume.
Daca o luam pe alta parte, am o sora, ea este var cu varu meu.Varul meu are acel baiat, ce ruda este baiatul lui cu sora mea?
E aceiasi ruda ca si cu mine, doar ca sora mea are alt nume, ala are numele meu.
Daca sora mea are o fata, iar aia se marita cu copilul baiatului varului meu, va deveni iar cu numele meu si a lui varu meu de familie
Ei in cazul asta crezi ca poti denumi aceasta legatura, sai dai o denumire?
Nu cred ca is asa denumiri.Dar si eu si sora sintem veri cu varu, daca mergi asa, apoii var1 si var 2 si etc, potem spune ca is verisori
Gata ca oricum nu ajungem nicaeri. Oricum nu ai aflat ce voia.
Nu ma suparai ca e mai credibil link-ul arata de dullcat, pana la urma fiecare crede ce doreste, eu am spus doar ca nu are cum ce spune in acel link.
E cineva care da doar 2-3 nume si legaturile dintre, dar care nu duce pana la urma nicaeri.
Toti aia din acea familie faceau copii pe banda Lorenzo Mgnificu a avut 10 copii, daca omu putea si avea si cu ce, lasa sa faca
Daca ti se pare plauzibila varinat aia cu nepoata si unchi, e bun, inseamna ca ai inteles tot adica nimic, ptn ca daca e mai plauzibila, ai fi avut deja raspunsul, adica ai fi stiut ce grad de rudenie erau intre cele doua.
Nu mai baga subiecte de astea ca oricum nu ne ajuta cu nimic, e pierdere de timp
Din cate citesc: "Tatal sau a fost medicul si prietenul lui Amyntas al II-lea al Macedoniei si e posi-bil ca o parte din copilaria sa, Aristotel sa si-o fi petrecut la Pella, resedinta regala"
https://www.scritub.com/......492410.php
CeVorbestiMa întreabă: