L. Albastru (mai azuriu în varianta moldovenească): Reprezintă cerul şi aerul, cel mai nobil element după foc, simbolizând buna credinţă şi principiul vieţii ca dar divin.
2. Galben: (auriu): Simbolul bogăţiei şi a puterii de regenerare a omului şi a naturii, rodită şi gospodărită de blândeţea lui Dumnezeu, care din lume îşi face aureolă şi o luminează autarhic cu mintea sa.
3. Roşu: Simbolul de distincţie a regalitaţii basileice, a măririi, îndrăznelii şi singurătăţii în măreţie şi decizie. Dacă luăm în seamă că roşul este culoarea princiară prin excelenţă, înseamnă că se poate figura tricolorul românesc, printr-o triplă reprezentare a sensului său: cerul, pământul şi omul.
Buna Dany! iti recomand sa te documentezi de aici http://www.enciclopedia-dacica.ro/armata_daca/drapelul_romaniei.htm numai bine, pa!
Galben- soarele rosu -singele ostasilor care au luptat pentru tara ca so protejeze albstru -cerul senin si frumos
Culorile rosu, galben si albastru au fost utilizate din vechime de catre romani ca simbol al lor sau de altii pentru a-i desemna pe acestia.
Sangele varsat de ostasii romani; granele, holdele, bogatia tarii noastre; cerul albastru, libertatea. Ma rog, asta era definitia pe cand inca aveam o tara bogata...
Albastru: fidelitate, loialitate, profunzime, ordine, adevăr;
galben: prestigiu, virtute, inteligenţă, grandoare, bogăţie;
roşu: acţiune, pasiune, capacitatea de a servi Patria, sinceritate, agresivitate, incitare la vigilenţă.
Culorile roșu, galben și albastru au fost utilizate din vechime de către români ca simbol al lor sau de alții pentru a-i desemna pe aceștia. Aceste culori se regăsesc pe diplomele emise de Mihai Viteazul, pe scuturi și pe lambrechinii stemelor[4]. În fine, este de remarcat prezența celor trei culori în canafii și în picturile de pe pânza drapelului răscoalei lui Tudor Vladimirescu în cadrul căreia li se atribuie pentru prima oară semnificația: "Libertate (albastrul cerului), Dreptate (galbenul ogoarelor), Frăție (roșul sângelui)"[5].
Tricolorul a fost adoptat întâi în Țara Românească, în 1834, când domnitorul reformator Alexandru D. Ghica a supus aprobării sultanului Mahmud al II-lea modelele pavilioanelor navale și a drapelelor de luptă. Acesta din urmă era un „steag cu fața roșie, albastră și galbenă, având și acesta stele și pasăre cu cap în mijloc[6]". Curând, ordinea culorilor a fost schimbată, astfel încât galbenul să apară în centru. La înmânarea drapelelor, domnitorul a spus, printre altele[7]:
Drapelul național al Franței, cunoscut și sub numele de Tricolore (Tricolor), este format din trei benzi verticale egale de culori albastru, alb și roșu (de la stânga la dreapta). A apărut pentru prima dată în timpul Revoluției franceze și a fost o combinație de culori ale stemei pariziene (roșu și albastru) și culoarea regală, alb. Se aseamănă cu steagul României, care este de culori albastru, galben și roșu.
Funda?
ALBASTRU:libertate
GALBEN:dreptate
ROSU:fratie
Sper ca te-am ajutat cu ceva
DumnezeuTatal întreabă:
Sjhxjcks întreabă: