blonda_suprema
| blonda_suprema a întrebat:

Ce reprezinta Parlamentul European si cu ce se ocupa el? Cum ajuta el Romania?

Răspuns Câştigător
gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Parlamentul European reperezinta viziunea Tratatului de la Roma din 1957,"popoarele statelor reunite in cadrul Uniunii Europene".
Originile Parlamentului European se regasesc in Tratatul de la Paris din 1951 care prevedea, in cadrul constitutional nou format, o "Adunare comuna compusa din "reperezentanti ai popoarelor statelor reunite in Comunitate", avand rol de Adunare consultativa.Prin rezolutia Adunarii parlamentare europene din 30 mai 1962, s-a stabilit denumirea de Parlament European, denumire pe care o poarta pana in prezent.Parlamentul European are ca atributii aigurarea controlului politic general, participarea la elaborarea dreptului comunitar prin cooperare (legislativa), decizia propriu-zisa in materie bugetara (adopta bugetul comunitatii), participa la relatiile externe.
Se spune ca functiile Parlamentului European ar fi numai simbolice, neavand dreptul de a desemna Guvern, avand numai puteri de supervizare doar asupra Comisiei, nu si asupra Consiliului. Are rol important in luarea deciziei care privesc accesul noilor state ca state membre.
Eu cred ca, acest Parlament are decizii importante in fiecare stat privind politica, economia si viata sociala...nimic nu misca fara acordul U. E, a Parlamentului...ca doar sunt o familie mare...
Nu sunt politician...si nici nu-mi place politica, dar trebuie sa recunoastem ca dupa aderare dansam cum ne canta cei de la Comunitatea Europeana...FMI...Parlamentul European si alte organisme care se erijeaza ca sunt de ajutor "comunitatii"... daca nu suntem "cuminti" nu mai primim "bombonele"...eu cred ca totul este o strategie de controlarea economica, politica si sociala a statelor integrate in CE...

5 răspunsuri:
| kh1ss a răspuns:

Parlamentul european reprezinta o adunatura de tari una mai cu motz ca alta care incearca prin orice mijloace sa fie mai motata ca cealalt... unora le iese altora nu... romania o ajuta prin impunerea unor legi tampite pentru ca vor cu tot dinadinsul sa fim si noi mai motzatzi... dar nu prea mult

| tukhey23 a răspuns:

Parlamentul european, ajuta romania... cu bani happy

| csintalan a răspuns:

...radacinile din cel de-al doilea razboi mondial, pentru a preveni un al treilea razboi mondial, la incepun au fost 6, in prezent sunt 27 are 785 membri(MPE), ...presedinte H-G POTERING (pote am gresit la scris)...Hooooooo,...am gresit intrebarea scuze, dar nu mai sterg,!

| anonim a răspuns:

Este la fel ca si cel romanesc, insa cu mult mai mult bun simt din partea alesilor.rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vrei sa avli ce este parlamentul european uite-te la zaitgeist, end game, ezoteric agenda - si o sa afli care este scopul parlamentului european si al uniunii europene

Întrebări similare