Buna:)
https://ro.wikipedia.org/......%C3%A2niei
http://www.crestinortodox.ro/agenda-crestinului/26-iunie-2015.html
Poti afla mai multe de la amicul nostru comun Google;)
O zi buna:)
Pentru absolvenți, momentul aflării (afișării) rezultatelor la Evaluarea Națională. : ))
Depinde din ce unghi privesti situatia
Pentru majolitatea bucurosi ca a mai trecut o zi
De aici un procent semnicativ, aflarea rezultatelor la Evaluarea Nationala, motiv de emotie atat pentru viitorii boboci de liceu, dar mai ales pentru parinti
DAR din punct vedere istoric ziua drapelului Romaniei
O zi oarecare, ziua tricolorului si o zi istorica in care s-au petrecut si nenorociri si bucurii.Pe deasupra cred ac e si ziua a nenumarati oameni (de nastere, moarte sau casatorie).
Bună Nicol1d, păi WIKI mi-a șoptit cam așa:
░E░v░e░n░i░m░e░n░t░e░
363: Moartea împăratului roman Flavius Claudius Iulianus într-o luptă împotriva Imperiului sasanizilor, duce în aceeași zi la stabilirea succesorului său Flavius Claudius Iovianus.
684: Benedict II devine papă
1241: A fost fondat orașul Hanovra (Germania)
1483: Richard al III-lea devine rege al Angliei
1599: Un nou tratat între Țara Românească și Transilvania; Mihai Viteazul a acceptat suzeranitatea lui Andrei Bathory, iar acesta a recunoscut domnia ereditară în familia lui Mihai Viteazul
1819: Este patentată bicicleta
1848: Guvernul revoluționar de la București a decretat eliberarea robilor țigani aparținând boierilor
1877: Schimb de focuri între artileria română și cea otomană în zona Calafat-Vidin; a cazut la datorie sergentul Nicolae Popescu, prima jertfă românească în războiul de independență
1886: Chimistul Henri Moissan a descoperit fluorul, fiind distins pentru aceasta cu Premiul Nobel, în 1906
1895: S-a constituit „Liga votului universal", care milita pentru obținerea votului universal
1906: În localitatea franceză Le Mans, 32 mașini concurează pentru prima dată la primul Grand Prix din lume.
1935: În Germania Nazistă se introduce serviciul obligatoriu de șase luni, Reichsarbeitsdienst RAD, pentru bărbații între 18 și 25 de ani.
1941: Al doilea război mondial: Finlanda se alătură Germaniei în războiul antisovietic
Al doilea război mondial: NKVD ucide 100 de prizonieri politici într-o strâmtoare în apropiere de Minsk, Belarus
1945: A fost semnată, la San Francisco, Carta Națiunilor Unite
1963: Exprimând sprijinul SUA pentru locuitorii Berlinului, președintele Kennedy vizitează orașul la doi ani după construirea Zidului Berlinului. Adresându-se unei mulțimi uriașe, el spune: Astăzi, într-o lume a libertății, cea mai mare mândrie este să spun: Ich bin ein Berliner
1964: The Beatles lansează albumul A Hard Day's Night
1967: Karol Wojtyła, viitorul papă Ioan Paul al II-lea, este învestit cu titlul de cardinal
1974: Prima utilizare comercială a codurilor de bare într-un supermarket american
1977: Ultimul concert al lui Elvis Presley
1986: A fost inaugurat noul edificiu al Palatului Copiilor din București
1995: Președintele egiptean, Hosni Mubarak, a supraviețuit unui grav atentat, la Addis Abeba, în Etiopia
2000: Vaticanul face public cel de-al treilea secret revelat de Fecioara Maria, 13 iulie 1917, celor trei copii păstori în localitatea portugheză Fatima
2006: Ursul problemă, numit „Bruno", este împușcat în Bavaria. El este primul urs împușcat pe teritoriul german după 170 de ani.
2009: Venețiana Giorgia Boscolo devine prima femeie gondolier, meserie exclusiv masculină de peste 900 ani.
2013: România este în doliu național, după accidentul din 23 iunie 2013 din Muntenegru, când au murit 18 români.
░N░a░ș░t░e░r░i░
1730: Charles Messier, astronom francez (d. 1817)
1824: Lord Kelvin, fizician britanic (d. 1907)
1892: Pearl S. Buck, scriitoare americană, laureată a Premiului Nobel (d. 1973)
1898: Wilhelm Emil Messerschmitt, un constructor german de avioane (d. 1978).
1908: Salvador Allende, politician chilian și președintele Chilei din 1970 - 1973 (d. 1973)
1909: Valeriu Novacu, fizician român (d. 1992)
1937: Robert C. Richardson, fizician american
1968: Paolo Maldini, fotbalist italian
1949: Decebal Traian Remeș, politician român
1979: Ryan Benjamin Tedder, cântăreț și producător american
░D░e░c░e░s░e░
363: Iulian Apostatul, împărat roman (n. 331)
1541: Francisco Pizarro, conchistador spaniol
1830: Regele George al IV-lea al Regatului Unit (n. 1762)
1878: Mercedes d'Orléans, prima soție a regelui Alfonso al XII-lea al Spaniei (d. 1860)
1900: Nicolae Kretzulescu, medic și politician român (n. 1812)
1936: Constantin Stere, scriitor și politician român (n. 1865)
1984: Michel Foucault, filosof francez (n. 1926)
1992: Grigore Ionescu, arhitect român, membru al Academiei Române (n. 1904)
1994: Idel Ianchelevici, sculptor și pictor franco-belgian de origine română, membru de onoare al Academiei Române (n. 1909)
2000: Corneliu Mănescu, politician român (n. 1916)
2010: Algirdas Brazauskas, președinte al Lituaniei (n. 1932)
2013: Dumitru Matcovschi, poet, prozator, academician și dramaturg din Republica Moldova (n. 1939)
░S░ă░r░b░ă░t░o░r░i░
Cuv. David din Tesalonic; Sf. Ioan, Episcopul Goției (calendar ortodox)
Ss. Ioan și Paul, martiri (calendar romano-catolic)
Ziua Internațională pentru Sprijinirea Victimelor Torturii
Ziua Internațională Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri
România -- Ziua drapelului național (din 1998)
Madagascar -- Ziua națională. Aniversarea proclamării independenței (1960)
Foarte frumos copy -paste tau, dar pe viitor precizeza sursa, incalci drepturi de autor, postarea poate fi stersa.
Nu te supăra pe mine dar eu cred că tu ori cauți anturaje pe unde nu trebuie ori faci glume necondimentate ori nu ești atentă. "WIKI" pentru tine nu înseamnă nimic? ia privește mai sus, cu ochișorii mai lărgiți.
Nu -si facuse efectul cafeaua
Oricum puteai sa dai linkul, nu cred ca se oboseste sa citeasca cineva tot!
Drăguță(sper eu adolescentă), sunt oameni care citesc o carte pe zi, nu cred că pentru o minte creativă, creatoare și curioasă, a citi maxim 50 rânduri este o crimă sau ceva obositor P.S. Nu mai bea cafea, aveam un prieten când făceam PROTEZZIONE CIVILE în Orăselul Sănătății din Trapani Sicily, era de gardă cu mine și omul băuse 5 cafele, pe la ora 1 sforăia de rupea 50 de hectare de propietate. Noroc că era mașina blindată și geamurile ridicate eu nu beau cafea nu am baut si am stat +24 ore treaz(cu muncă) fără nici o problemă... oricum l-am înregistrat și l-am arătat colegilor pentru amuzament.
Tocmai la adoloescentii zilelor noastre ma gandesc.Nu stiu cati dintre ei citesc mai mult decat le obliiga scoala
Am trecut de mult de vremea adolescentei si am citit foarte mult!
Ei asta cu foarte mult, nu te supăra pe mine, dar ți-aș spune că n-o cred. Nu pentru că nu mi-ai părea isteață, ci doar pentru faptul că ai spus-o si-ți ia din medalii :d... Nu le mai lua apărarea la adolescenți, dacă-mi dai voie, nu venii cu răspunsuri care-ti contrazic reclamele De exemplu dacă le vrei binele trebuia să-mi suștii postarea nici-decum s-o contrazici. Am postat o listă foarte foarte mică, și ea conținând evenimente ale zilei de 26 Iunie, adică un lucru zic eu, important. Ești rea. Nu-i frumos ce faci.
1) Este Ziua Drapelului National datorita mai multor cauze istorice si culturale (poti sa cauti mai multe pe net, daca te intereseaza)
2) Este ziua aflarii rezultatelor initiale de la Evaluarea Nationala a claselor a 8 a
3) Daca te referi pe plan extern, este ziua in care a fost legalizata in SUA casatoria intre persoanele de acelasi sex. Poate ai vazut pe retelele de socializare poze cu steagul acela in culorile curcubeului, care simbolizeaza acest lucru.
Bună, dacă am ajuns să asociem curcubeul cu homosexualitatea atunci ori sunt eu tâmpit ori omenirea nu mai are șanse să se salveze.
Eu nu fac niciun fel de comentariu cu privire la acest lucru. Am spus doar un fapt real, petrecut pe data de 26.
Știu Elima, nici nu m-am referit personal la tine ci la mesajul tau . La ei mă refer, și la cei care aprobă porcăriile astea.
Pai ce zici tu Ionut daca stam sa punem problema asa fiecare zi din istorie are lucruri importante sau mai putin importante care s-au intamplat in decursul anilor