| LisaJulie a întrebat:

Ce s-ar întâmpla dacă s-ar elimina și bacalaureatul și evaluarea nationala asa cum s-au eliminat tezele și ar deveni obligatorie întrarea la facultate pe baza de examen?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu stiu ce s-ar intampla.
Parerea mea este ca ar fi bine sa se elimine evaluarea nationala si sa se de examen de admitere in liceu/scoala profesionala.
Nu cred ca ar fi bine sa se elimine bacalaureatul, avand in vedere ca nu toti continua cu facultatea sau o scoala postliceala.
Si la facultatea ar trebui sa se dea aadmiterea pe baza de examen.

| Violleta2022 a răspuns:

Bacalaureatul nu se va elimina niciodata, ca ala este examenul obligatoriu peste tot in lume, care SELECTEAZA copii buni de prosti si ii triaza, permitand numai celor capabili sa continuie cu o facultate.

| LordCristobal a răspuns:

Eu zic ca ar fi o idee buna.
Si stii de ce?
Ambele examene sunt inutile si toata informatia pe care o inveti o uiti in doua săptămâni.
Si asa cei vor sa dea la un profil sa dea examen de admitere pe baza profilului ales, adica dai pe un profil uman sa dai examen la romana si nu la matematica.Si viceversa.

| Mosotti a răspuns:

Pai e f simplu, inveti in aia 12 ani daca vrei, si daca te tine iei examenul la fac sau nu, nu e nici o problema.
Iar daca invatamantul e dur, nu mai ajungi sa termini clasa 8 sau a 12 chiar daca nu dai examen, ca nu treci la note.