| Aihao19 a întrebat:

Ce sa fac daca am 12 clase fara bac.Nu am dat bacalaureatul cand a trebuit.Mai poti face ceva?

9 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Examenul poate fi sustinut si acum, in 2018, chiar daca spre exemplu, ai finalizat 12 clase in 2003! Poti sa-l dai in "rate"( o parte in prima sesiune, cealalalta in a doua sesiune a anului 2018). Daca totusi, nici in a doua sesiune nu ai promovat examenul, acesta poate fi sustinut in sesiunile din anii urmatori solicitand, la inscriere, recunoasterea notelor obtinute la disciplinele promovate in anii anteriori. Examenul se desfasoara in conformitate cu Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat 2011--- vezi, in link, actul normativ OMEN nr. 4792/2017 :https://www.edu.ro/......202018.pdf

Toate actele normative enumerate in link-ul de mai sus pot fi gasite pe internet!
Daca ai participat si ai fost respins la sesiuni anterioare de bacalaureat incepand cu anul 2003, poti solicita recunoasterea unor probe promovate in aceste sesiuni--- vezi cum trebuie procedat la Art. 36 din Metodologia 2011: http://bacalaureat.edu.ro/Info/MetodologieAnexa2.pdf

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Faci multe. E criza de angajati in Romania, si multi angajatori accepta oameni fara bacalaureat.
Partea proasta este ca nu prea poti fi avansat.
Ai la indemana si multe meserii, pentru care te califici in cateva luni, fara bac, gasesti usor servici, si esti bine platit (mecanic auto, electrician, tinichigiu, vopsitor, vulcanizor, ospatar, etc).
De asemenea, poti sa sustii bacalaureatul oricand, de cate ori vrei.

| awspam a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Mai trebuie sa si stie sa faca ceva, ca daca elementul nu s-a gandit ca la tinut mama
acum a avut o sclipire, dar nu te obosi ca tot nu va lua bacul,
tot portar e bun, acolo nu trebuie carte

| anonimg a răspuns:

Te încurajez să iei diploma de bacalaureat. Pentru asta o să ai nevoie să faci meditații cu profesori care te pot ajuta sa inveti special pentru bac -la romana, matematică, etc. Poti sa mergi mai departe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu prea mai ai sanse de realizare in viata. Vei putea ajunge doar parlamentar, insa nu cred ca ti-ar conveni, la cate injuraturi isi iau de ceva vreme...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai asculta ce iti zic astia pe aici, ca o sa ajungi un rahat... Sunt atatia oameni care au facut bani si cu 12 clase. Urasc la site-ul asta ca te descurajeaza... Stiu decat sa te coboare, nu sa te ridice, oameni de nimic.

| francut a răspuns:

Inca mai poti sa dai bacalaureatul. Fara el, nu prea poti sa faci nimic. Insa, daca au trecut prea multi ani, va trebui sa urmezi inca o data ultimul an de liceu. Asta inseamna lucrul nefacut la timpul sau! Mergi la liceul tau daca poti si intereseaza-te exact, de toate amanuntele.

| Andersen2k18 a răspuns:

Il poti da din nou, o sa ai rata mica la angajare daca nu ai diploma de bac.

| IFeelS0Alone a răspuns:

Da, te inscrii la bac happy. Nu stiu daca te mai poti inscrie pentru bacul din vara (am inteles ca probele orale se sau in februarie) dar te poti inscrie in toamna. Te duci la secretariatul unde ai facut liceul si le spui ca vrei sa te inscrii pentru bac (nu o sa platesti nimic daca spui ca este prima data cand dai) apoi o sa iti spuna data exacta pentru probele orale (aici este foarte simplu) si dupa ce treci de probele orale o sa te repartizeze la unul din liceele unde o sa se sustina proba scrisa (aici vine greul... vezi ca tu trebuie sa verifici unde te-a repartizat). Zi faina.