anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce să facem dacă nu ne place să studiem? Vreau să învăț engleza, dar după 10 minute de învățat mă plictisesc.
Când eram în generală/liceu îmi plăcea să învăț, dar acum, când pot să învăț doar ce îmi place mi s-a acrit.
Idei?

Răspuns Câştigător
| LordCristobal a răspuns:

Nu ai motivatie sa inveti si e posibil sa o fi dat in leneveala.
Cand inveti ceva gandeste-te ca ceea ce inveti te va ajuta in viata sa fii un om mai calificat si mai bun.

| anonim_4396 explică (pentru LordCristobal):

Ție îți place să studiezi?

4 răspunsuri:
| mODIN a răspuns:

Prof de engleza aici!

Cea mai inutila chestie pe care o poti face e sa incerci sa 'inveti' o limba straina. Aproape intreg procesul efectiv de invatare are loc prin expunere pasiva (filme, seriale, carti, podcasturi, interviuri etc.) la limba tinta.

Daca vrei sa inveti engleza, fa exclusiv activitati care iti plac in limba aia. Daca gramatica si memoratul cuvintelor nu iti plac, evita-le ca pe dracu.

| anonim_4396 explică (pentru mODIN):

Fac meditații cu cineva. Sper s-o reușesc s-o învăț cât de-cât.

| mODIN a răspuns (pentru anonim_4396):

Meditatiile mi se par utile pentru cineva care abia incepe, sau pentru cineva care are un examen de dat (tip Cambridge, IELTS, ECL).

Daca stii deja cateva cuvinte (cat sa poti urmari un film, de exemplu), zic ca nu-ti trebuie meditatii. Mai ales nu daca profesorul te pune la exercitii de gramatica.