| PortocalaSayIce a întrebat:

Ce scriitori romani au scris despre vlad tepes? va roooog am nevoie de raspuns urgent! dau funda happy

Răspuns Câştigător
| aladinbeci a răspuns:

Din cate stiu eu, Ioan Budai Deleanu in "Tiganiada" si Alexandru Mitru in "Legenda valaha" (care cuprinde si "Sageata capitanului Ion"). A fost facut si un film dupa "Sageata capitanului Ion". Ma bucur daca te-am putut ajuta.

2 răspunsuri:
| aladinbeci a răspuns:

Portocala, uite ce am mai gasit lagat de intrebarea ta.
In Mihai Eminescu - Scrisoarea a III - a, in finalul ei.
In poeziile lui Dimitrie Bolintineanu. Amintesc aici : Solia lui Tepes la Mahomet si Navala lui Tepes. Din pacate nu am cartea in fata, dar ar trebui sa mai gasesti (mi se pare ca mai e una in care le bate in cap cu piroane turbanele la solii turci, cred ca e tot de Bolintineanu). Verifica si tu.
Apoi : Nicolae - Paul Mihail : Intamplari ciudate la miezul noptii, aparuta in 1984 la editura Ion Creanga. Este vorba acolo despre intamplarile unui elev care viseaza ca se intalneste cu mai multe personalitati istorice la un loc (inclusiv Vlad Tepes) si rezulta niste intamplari foarte distractive. Cel putin mie mi-a placut mult.
Inca o data, imi pare bine ca te-am putut ajuta. Bafta!

| aladinbeci a răspuns:

Portocala, Marin Sorescu are doua piese de teatru unde vorbeste despre Vlad Tepes: A treia teapa(acolo apare Vlad Tepes ca si personaj efectiv, concret) si Raceala(acolo nu apare concret, dar este vorba despre el). Verifica si tu.

Întrebări similare