Buna. Eu sunt a 9a si iti pot spune cam ce am facut eu la geografie si istorie(in mica parte) pana acum.
Am invatat despre Univers si sistem solar (stele,soare,planete,meteoriti,Galaxie,luna,etc); Caracteristici ale Terrei (forma,dimensiune,alcatuirea chimica,forta de atractie gravitationala,inclinarea axei); Miscarea Pamantului si consecintele ei; Consecintele Miscarii de Revolutie(+ formarea zonelor de caldura); Coordonatele geografice(Ecuator,emisferele,paralele,despre glob si harta); Alcatuirea interna a Pamantului(nucleu,manta,scoarta terestra,placi); Agenti si procese de modelare a scoartei terestre; Tipuri si unitati de relief; Compozitia atmosferei,structura,culoarea si gustul acesteia; Vreme si clima(elementele vremii,clasificarea maselor de aer).
Iar la istorie: Evolutia omului; Sfarsitul preistoriei; Lumea orientala; Lumea europeana(grecii,tracii,romanii); Statul in Orientul Antic (+monarhia egipteana); Democratia ateniana(+reforma lui Clistene,reformele lui Efialte si Pericle); Statul roman,imperiul roman; Arta si arhitectura greaca si romana; Crestinismul,iudaismul,budismul(religiile); Islamul(+ nasterea religiei islamice); Popoarele germanice; Economie si demografie si structuri sociale medievale.
Cam mult, dar daca apuci sa intelegi, e ok
Bafta la liceu! :*
Eu sunt in IV si nu stiu dar mersi ca mi-ai spus ce se face in clasele 5-8 chiar eram curioasa sa aflu. Daca sunt materiile tale preferate bravo fiindca imi plac mult. Totusi eu tin cu matematica.