Pai atunci cand presiunea atmosferica scade (adica e temperatura mai mica) aerul se rarefiaza (de ex daca mergem la munte) si pana corpul ni se obisnuieste ni se infunda urechile.
iar la presiunea atmosferica ridicata aerul e mai dens, mai mult (atunci sunt temperaturi ridicate) de ex. la mare
FUNDA?
Scuze, eu nu am formulat intrebrea bine, dar daca imi raspunzi si la asta iti dau funda.Eu ma refeream la modificarile vremii care apar in urma acestor modificari ale presiunii? Acum e cum voiam eu sa fie, raspunde corect si iti dau funda.
Gresit cand presiunea atmosferica scade temperatura este mai mare
PAI, in cazul asta, dupa cuma am zis cand presiunea e scazuta si temperatura scade, iar cand creste presiunea vremea se incalzeste..deci prin urmare presiunea este direct proportionala (oarecum) cu vremea ai inteles acum? FUNDAA?
Stai sa iti explic si eu ce cred :timp frumos + presiune in crestere = vreme buna;
- timp ploios + presiune in crestere rapida = vremea se indreapta;
- dupa precipitatii presiunea scade = in continuare vor fi precipitatii;
- precipitaţii + presiune in scadere = precipitatiile se intensifica;
- timp frumos + presiune in scadere usoara (1-2 mm/24 h) = vremea se strica dupa cateva zile;
- timp frumos + presiune in mare scadere = vremea se strica repede;
- cer noros + presiune in scadere = ploaia este aproape;
- cer noros + presiune in crestere = inseninare dupa cateva ore;
- presiune constanta = vreme constanta. Dami un id de mes poate vom mai vorbi, daca vrei tu.
Aoleo,ce va place sa va invrtiti in jurul cozi.este canicula si arsita de nu ai cum sa respiri ce nu este aier rece se simte un are cald atunci ce presiune are mare sau mica adica 760 sau 1003 si gata ce ie atata geometrie
GolopențaAdrian întreabă:
Adi1987 întreabă: