| Andrei123Andrei a întrebat:

Ce se preda in clasa a 9-a la istorie? Imi place istoria si is curios.

Răspuns Câştigător
| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună!

Ai în acest document toată programa foarte bine structurată.
http://www.istorie-bucuresti.ro/......cls_IX.pdf

Da, îmi place foarte mult Istoria. Este unul dintre cele mai importante obiecte pentru profilul meu. Dau şi Bacalaureat la Istorie.

Mult succes în noul an şcolar!

3 răspunsuri:
| TechnologyWebBrowsing a răspuns:

Cred ca depinde de la profesor la profesor, dar mie mi s-a predat Egiptul Antic, Marile religii, Grecia antica, Imperiul Roman, Regate barbare, marile descoperiri geografice, Arabii in Europa, Evul mediu, etc.

| pastru009 a răspuns:

Buna.Obiectivele generale ale acestei materii in clasa a noua sunt:de a recapitula ideile principale ale temei „
-formele de stat şi formele de guvernare;
-dobândirea de cunostinte referitoare la „Moştenirea culturală aantichităţii";
-valorificarea continutului acestor informatii pentru întelegerea istoriei, învatarea si comunicarea ei.

PROIECT DE LECŢIE
DATA:CLASA:
a IX –a
TEMA:
OAMENII, SOCIETATEA ŞI LUMEA IDEILOR
TITLUL LECTIEI:
Moştenirea culturală a antichităţii
STUDENT:TIPUL LECTIEI:
mixt
TIMP:

50 minute
OBIECTIV GENERAL:

de a recapitula ideile principale ale temei „
Formele de stat şi formelede guvernare

dobândirea de cunostinte referitoare la „Moştenirea culturală aantichităţii".

valorificarea continutului acestor informatii pentru întelegerea istoriei, învatarea si comunicarea ei.
Competenţe specifice:
-localizarea în timp şi spaţiu a operelor de artă din Antichitate
-utilizarea termenilor specifici arhitecturii din antichitate: antablament(=element de arhitectură așezat deasupra zidurilor sau coloanelor unei construcții, care susține acoperișul), arhitravă(=element de construcție-caracteristic arhitecturii clasice- care constituie partea inferioară a antablamentului și care se sprijină pe capitelul coloanei sau pe zid), capitel(=partea superioară, mai groasă și ornată, a unei coloane sau a unui pilastru, care face legătura între fusul coloanei și arhitravă.), cornişă(=1. Partea superioară, ieșită în afară și ornamentată, a zidului unei construcții, având rolul de a sprijini acoperișul și de a împiedica scurgerea apei de ploaie pe fața clădirilor. 2. Mulură proeminentă care înconjoară un antablament, o mobilă etc., având rol decorativ. 3. Drum paralel cu curbele de nivel pe marginea superioară a unei pante abrupte, a unei faleze etc. ), friză(=1. (În arhitectura clasică) Parte componentă a antablamentului, cuprinsă între arhitravă și cornișă, de obicei împodobită cu picturi, basoreliefuri, caneluri etc. ♦ Ornament în formă de bandă orizontală cu picturi sau reliefuri în jurul unui vas, al unei săli, al unui sarcofag etc. 2. Piesă îngustă de cherestea, folosită la fabricarea lamelor de parchet, a chenarelor de uși, a lambriurilor. ♦ Chenar care înconjoară o pardoseală de parchet în lungul pereților, făcut din piese mai mari decât lamele parchetului. 3. Ramă masivă de lemn în care se prind tăbliile unei uși) etc.;
-cunoaşterea principalelor construcţii arhitecturale din Orientul Antic, Grecia Antică şi Roma Antică;
-stabilirea unor asemănări şi deosebiri între arhitectura romană şi cea greacă.
Funda?
P.S. : Da, si mie imi place istoria, am numai note bune la aceasta materie.

| Andrei123Andrei explică:

Apropo, voua va place istoria?