Dumnezeu este o eticheta folosita pentru a obtine un confort psihic in prezenta necunoscutului, in prezenta neintelesului.
Pe masura ce stiinta a reusit sa explice cum functioneaza lucrurile, acest concept a devenit din ce in ce mai diluat si din ce in ce mai abstract. De asemenea, actiunea directa a lui Dumnezeu in viata oamenilor devine din ce in ce mai subtila si mai subiectiva.
Mai merita mentionat faptul ca fiind o eticheta pentru necunoscut, conceptul in sine este foarte rar analizat de credinciosi. Foarte rar un credincios incearca sa inteleaga efectiv in ce crede. Majoritate prefera sa-l considere "Iubire" si sa nu analizeze mai departe.
Dumnezeu este suveranul universului, și lui și numai lui trebuie să i acordă-m onoare și devoțiune exclusivă, nimănui altcuiva înafară de el, (scuze dacă a-m scris greșit din punct de vedere gramatical)
Pentru mine, Dumnezeu nu inseamna o persoana! Inseamna stiinta, iubire, dragoste, fericire, ura, extaz, universul, planete...Tot ce ne inconjoara.
@halfknot pentru blasfemiile mele nu as taia o padure doar sa scriu o biblie. Prefer sa folosesc internetul.
@zbenguici
de ce te intereseaza pe tine ce cred altii?
stai linistit omule si traiesti viata ca doar una ai nu e mai bine decat sa te certi pe subiectul acesta cu persoane necunoscute?
pentru mine nu este decat o idee si atat
ideea de dumnezeu
fiecare este liber sa interpreteze aceasta idee dupa cum vrea
eu nu o interpretez nicicum ( sunt ateu )
de fapt termenul de ateu pare ceva de rau
mi-a placut un utilizator TPU care cand s-a referit la acelasi subiect delicat a folosit cuvintele "credincios si liberi cugetatori"
imi place cum suna mai mult liber cugetator are o rezonanata mult mai frumoasa
avem propriul cap si ne asumam responsabilitate pentru gandurile, vorbele, faptele si actiunile noastre, ne luam propriile decizii si analizam orice situatie cu logica
credinciosul stie numai una si buna
ateismul progreseaza destul de repede si la noi in tara din pacate pentru crestini pentru ca oamenii nu isi mai lasa creierii spalati
de asemenea pentru cei care spun ca ateii venereaza sau se inchina la diavol sunt prost informati
cuvantul ateist din etimologia greaca in care prefixul "A" - fara de
si "THEOS" - zeu defineste pe cineva care nu crede in dumnezeu a nu se confunda cu anti-teist ( impotriva lui dumnezeu )
nu poti fii impotriva a ceva in care nu crezi oricum
sunt si atei anti-teisti care nu accepta si vad religa organizata ca pe o opresiune asupra umanitatii
( tind sa fiu de acord apropo )
cei mai rai sunt pocaitii care vin cu vorbe de genul " vine sfarsitul pregatiti-va " si impart pliante pe strada
stim cu totii unde este biserica daca vrem sa ne ducem nu am ajuns sa ne tarati dupa voi
se vede disperarea din ochii lor
nici nu stiu ce sa fac sa ma enervez, sa ma intristez sau sa rad de cum vad ei lumea
nu sunt ancorati in realitate si mi-e mile de persoanele nesigure care dupa ce ca au luat-o pe o cale gresita nici macar nu stiu care este calea cea buna
O speranta la un ajutor de la un PRIETEN bun. Nu conteaza in ce sens vine ajutorul.
'nu sunt ancorati in realitate si mi-e mile de persoanele nesigure care dupa ce ca au luat-o pe o cale gresita nici macar nu stiu care este calea cea buna'
@daddy, exagerezi, tu uiti un fapt: majoritatea crestinilor e nepracticanta. Sunt foarte putini care se incadreaza in ce ai spus tu, multi sunt crestini doar de Pasti si de Craciun si, eventual, duminica, in caz ca joaca la loto.
Dumnezeu pentru mine este mai mult un prieten de varsta mea decat un "domn". Nu am cum sa mi-l imaginez batran.Nu stiu de ce
Mereu m-am simtit aproape de El si tocmai de asta incerc sa il cunosc mai bine.Pentru mine.Nu am nimic impotriva celor care nu cred, pana la urma fiecare suntem pe cont propriu in misiunea asta
Mă uit cu băgare de seamă la lucrurile lucrate/înfăptuite de "El/Dumnezeu"...bineînţeles, toate acestea având legătura cu "existenţa noastră", dovedindu-le prin "puterea divină/supranaturală a Sa".
Nu vreau sa vb despre dumnezeu... poate zic ceva gresit si nu e bine mai ales cand vb despre dumnezeu!