| AvalohAlyn a întrebat:

Ce specializare recomandati/ma sfatuiti/ar fi mai bine sau mai indicat sa studiez,sa urmez dintre Istorie, Filosofie sau Teologie Asistenta sociala(Teologie Asistenta sociala nu Teologie simpla)?

Sau sa incerc la Drept sau la Stiinte Politice?

Sau poate studii de Biblioteconomie?(pentru a fi bibliotecar chiar si platit mai putin/mai slab)
Sunt foarte indecis in privinta facultatii..nu stiu ce sa fac.


Si inca ceva,cum se cheama mai exact omul ala care te sfatuieste si consiliaza pe laturile profesionale? Adica care te ajuta sa iti descoperi vocatia/profesia/inclinatia spre unele profesii, meserii.

Răspuns Câştigător
| Iliotropion a răspuns:

La Biblioteconomie poate găsești și un masterat în domeniu, e frumoasă meseria de bibliotecar, dar nu prea sunt posturi.
Fiecare liceu are un psiho-pedagog sau așa ceva, deci poți merge la el să te consilieze, să întrebi de ceva teste pentru aptitudini.

Nu-ți recomand să faci o facultate ușoară, să pierzi 3 ani din viață și să vezi că nu ai loc în economia de piață sau că vrei să te reapuci de altceva.
Chiar dacă alegi ceva mai greu între timp te maturizezi și te pui serios pe muncă și nu pierzi nici ani din viață.

2 răspunsuri:
| Danzell a răspuns:

Ce iti place in general sa faci? sau ce crezi ca ti s-ar potrivi?

fa-ti un tabel ceva, cercuri, whatever, in care sa scrii ce iti place ce nu iti place, ce ai putea face cu sau fara,(pentru ca la urma urmei sunt lucruri pe care le poti face si fara sa urmezi o facultate)

eu personal din primele 3 nu as alege pe nici una. poate Psiholigie/Resurse umane(care nu e in lista ta)

intre drept si stiine politice as merge pe drept.dar cand ma gandesc la asta, ma refer la drept international.


PS: consilier vocational/ profesional

| Iliotropion a răspuns:

Eu nu te-aș sfătui să alegi teologie-asistență socială, ca să ajungi să predai nu cred că ajunge, iar în asistență socială greu să răzbați.
Sunt absolvenți de teologie pastorală care se reprofilează sau asistă muzical ocazional la înmormântări d apăi la asistență socială.
Filosofie, istorie sunt mai ușoare dar nu prea ai ce face din ele în afară de profesor, la filosofie nici nu e nevoie de mulți profesori pentru că se predă un singur an deci șanse mici să prinzi loc.
Și-n învățământ e greu vezi și tu dezinteresul.

La relații internaționale trebuie să știi minim 2 limbi străine dacă vrei să faci ceva în domeniul diplomației și școala care pregătește cel mai bine e la București.

Iar cu dreptul ai mai multe profesii în care poți lucra, dacă tot îl faci să mergi la învățământul de stat și să te apuci de practică încă din anul I ca să știi ce vrei să faci.