| Malvina24 a întrebat:

Ce stiti despe ONU? Am o nelamurire... oare Onu este un organism care coordoneaza si controleaza globalizarea? Credeti ca e posibil asa ceva? Astept raspunsuri folositoare sau inteligente!

Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Organizatia Natiunilor Unite (ONU), este unul dintre organsimele internationale, pe langa Uniunea Europeana(UE), Organizatia pentru. Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), NATO si altele, care au rolul de a mentine securitatea in zona respectiva, (ma refer la siguranta fiecarei natiuni in parte), drepturile omului, dezvoltarea spatiului respectiv din punct de vedere economic etc. Rolul pe care il au este prea mare pentru a se implica o singura tara in parte si de aceea problemele majore se discuta in reuniunile reprezentantilor tarilor care fac parte din organizatia respectiva, tinand seama de implicatiile pe care le pot avea masurile ce le vor lua pentru zona in care vor actiona.
Desigur ca, sunt si interese economice si politice dictate de tarile mai mari, care au posibilitatea de a sprijini tarile mai mici, in curs de dezvoltare, ori acele tari slab dezvoltate, fie pentru crearea de piete noi de desfacere ori pentru luarea unor masuri care sa contracareze actele de terorism sau puterea armata a unor tari care se arata dispuse de a-si folosi armamentul pentru a subjuga tarile mici, care nu au putere militara si economica comparabila cu a lor.
La acest subiect sunt multe de spus dar sunt convinsa ca ai inteles ce importanta au ele in coordonarea pacii mondiale si a dezvoltarii echilibrate a intregului mamapond.

7 răspunsuri:
| mihaa a răspuns:

Onu inseamna, arma amercanilor de-a controla lumea, sa ne amintim razboiul din afganistan, irak, totul a fost o miscare, dea se imbogatii americanii, ONU este de fapt o masca, unde amercanii manipuleaza lumea

| Altu a răspuns:

Incearca sa te documentezi despre WTO, e mai aproape de ceea ce cauti.

| Marica_2964 a răspuns:

La cat haos e in lume, e nevoie de cineva sa coordoneze, dar asta mi inseamna ca sunt de acord.Asta era rolul bisericii, dar cum ea nu prea mai face fata...

| misiik a răspuns:

Din cate stiu ONU este o organizatie in care se ocupa cu controlul lumi, atat politic si economic, locul unde se iau cele mai importante decizii in rezolvarea unor probleme ce apar pe glob, conflictual trimet soldati care aparti organizatiei''castile albastre"in elimenarea elementelor negative si instaurarea pacii.

| misiik a răspuns:

Pentru GenOm:iti multumesc si sa-ti deie d-zeu multa sanatate.Parinti mei mi-au povestit ce inseamna un razboi pentru ca lau trait, ce este foametea lau prins nu ramane decat sa-l simtim si noi, atunci sa te vad cine gandeste mai prost.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@misiik
Din cate stii, stii prost. Daca ar avea ca scop instaurarea pacii, ar instaura-o, n-ar alimenta razboiul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

ONU are misiunea de a asigura pacea mondială, respectarea drepturilor omului, cooperarea internațională și respectarea dreptului internațional.