| LovعlyFeelings a întrebat:

Ce stiti despre scoala in alte tari? Fundaa. Cat mai mult!

2 răspunsuri:
| cata_8177 a răspuns:

Pai sunt ceva lucruri de zis
daca ne referim la scolile din europa, de exemplu in franta ei au ore de la 9 dimineata pana la 5 seara
pe acasa nu prea au teme decat cate ceva de invatat si asta foarte rar
merg doar 4 zile pe saptamana la scoala
miercurea o au libera + sambata si duminica
invata mult mai putin decat noi si de aceea ai vazut si tu ca vin la noi in tara pentru a face studii universitare
la ei nu e neaparat nevoie sa faci facultatea
de exemplu italienii sunt multumiti si se considera realizati in viata daca ajung vanzatori
noi avem multe lucruri bune in ceea ce priveste scoala numai ca salariile si conditiile ne fac inferiori lor

| dasguzu2003 a răspuns:

Sunt chiar multe de zis. noi am ramas la scoala de acum 20 de ani pe cand ei sunt cu mult peste noi. foarte putini din ei fac facultate, doar cei care sunt foarte foarte destepti. la ei nu e o rusine sa faci "profesionala". profesionala in ghilimele pentru ca nu se compara cu ce e la noi, cei care merg acolo dupa ce termina din asta trebuie sa-si castige painea. la facultate sunt mult mai putine ore dar mult mai bine structurate, nu 15 mii de materii din care nu intelegi nimic ca la noi. ei se axeaza mai mult strict pe subiect, nu sunt obisnuiti ca noi sa bage lucruri de umplutura. ba mai mult din ce am invatat la pedagogie nu mai e accelasi tip de scoala, profesorul in fata si elevii sa nu zica nimic. se pune foarte mult accent pe comunicare profesor elev parinte. la ei chiar e o stiinta asta pe cand la noi doar un mod de a face bani. stiu ca inca din liceu undeva la ultimele 2 clase deja cei de la constructii sunt pe santier, si sunt sigur ca peste tot e la fel, pe cand la noi esti in clasa a 10-ea si inca nu sti ce sa faci. lucru asta l-am gasit in cartea de franceza de acum 6-7 ani.

Întrebări similare