Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Romanul e o specie epica de mare intindere, cu o intriga, in general, complicata si cu o actiune care se poate desfasura pe mai multe planuri grupate in jurul unui nucleu, punand in miscare un numar mare de personaje. Desi structuri epice ample au existat inca din Antichitate (Longos-"Daphnis si Chloe"), continuand in Evul Mediu si Renastere pana in Epoca Luminilor (romanele cavaleresti ale lui Chretien de Troyes, romanele psihologice ale Doamnei de la Fayette, ale lui Marivaux si ale Abatelui Prevost, romanele de aventuri ale lui Cervantes, Lesage etc.), inceputurile romanului trebuie plasate in Anglia secolului al XVII-lea (Daniel Defoe, Henry Fielding). Creatorul romanului modern poate fi considerat Balzac, prin ciclul Comedia umana. Romancieri realisti sunt francezii Stendhal, Flaubert, englezii Charles Dickens, William Thackeray, rusii Lev Tolstoi, Dostoievski. Naturalismul, prin Emile Zola sau Thomas Hardy, aduce in prim-plan descrierea reactiilor psihologice primare, instinctuale, subconstientul. Romanul modern, prin Marcel Proust, James Joyce si Virginia Woolf, renunta la investigatia sociala si la studiul tipologiilor in favoarea jocului memoriei asociative si a fluxului constiintei, ceea ce va duce la pulverizarea cronologiei. In secolul al XX-lea, romanul a fost, probabil, specia narativa cea mai mobila, permitand o multitudine de clasificari. Se poate vorbi de romanul-parabola (Franz Kafka), romanul-eseu (Thomas Mann, Vintila Horia, Nicolae Breban), romanul existentialist (Albert Camus, Marin Preda), noul roman francez (Nathalie Sarraute, Alain Robbe-Grillet), realismul magic de tip sud-american (Garcia Marquez, Stefan Banulescu) etc. Alte criterii de clasificare mai pot fi situarea in timp a actiunii: istoric, contemporan, de anticipatie; cadrul social-geografic:urban, rural.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.142.195.61) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro