Azi, toți angajatorii caută personal cu studii universitare. În cazul unei departajări, automat, ești avantajat în fața unuia cu studii medii.
Sunt scoase la concurs și locuri de muncă, pentru cei cu... studii medii. Însă, de multe ori, în spatele 'umilelor' pretenții, se ascund niște măști. De fapt, patronii preferă să angajeze tineri cu studii superioare. În această situație, cei cu studii medii, pot fi descalificați din start. E în avantajul lor să angajeze oameni licențiați, încadrați pe posturile celor cu studii medii, pentru a nu le oferi recompensele salariale meritate, dar în același timp, "se fac" și cu oameni valoroși în firmă. Aceștia, dacă sunt de acord cu contractul de muncă, nu mai pot emite pretenții salariale. Dacă nu au experiență profesională, acceptă compromisul, mulțumindu-se cu orice, până la ivirea unui loc de muncă (mai) acceptabil.
Se spune că 'a fi licențiat' nu mai e un avantaj, din cauza avalanșei de absolvenți, iviți după înființarea universităților particulare. Însă, dacă rămâi doar cu studiile medii, nu știu ce șanse mai poți avea...
Tu, totuși, dacă îți dorești așa de mult, să fii recepționer, înscrie-te la o facultate cu profil de turism, ori de limbi străine etc S-ar putea să existe și învățământ la distanță, ca să te poți și angaja, în același timp. Măcar dovedești că ești student. Trebuie să înveți, a vorbi fluent, vreo două limbi străine...
Dar, așa cum amintea și userul @corolav, dacă ai pile, nu mai ai nevoie de studii universitare, poate nici de cunoașterea atâtor limbi străine, poate nici de diploma de bacalaureat... : ))
Îți doresc să ai succes!
Cel mult absolvent al unui liceu de turism.
Dar care să știe destul de bine vreo trei limbi străine.
Plus „pilele" de rigoare.
Si 4 clase daca te descurci si stii o limba straina, omul sfinteste locul
AvalohAlyn întreabă:
AvalohAlyn întreabă:
marius577 întreabă: