Neuronul - celulă nervoasă (element de bază al sistemului nervos) specializată în conducerea impulsurilor nervoase, compusă dintr-un corp celular numit perikarion și din prelungiri protoplasmatice de două tipuri: axon sau cilindru-ax unic, de obicei lung, și dendrite, de obicei multiple și scurte; neurocit. La naștere, omul are între 10 și 100 de miliarde de n.
Celula nervoasa, din ele este alcatuit creierul. Dar cred ca stiai asta din moment ce tu esti wikipedia.
Da, eu ştiam. Voiam să văd dacă şi voi ştiţi. OK?
Bună! Neuronii sunt o clasă de celule specifice pentru sistemul nervos. Neuronul este o celulă adaptată la recepționarea și transmiterea informației, unitatea elementară (celulară), embriologică, anatomică, funcțională, trofică și metabolică a sistemului nervos.
Neuronii sunt o clasă de celule specifice pentru sistemul nervos. Sunt celule individuale care comunică între ele.
Lume, pe Wikipedia vă explică ce-s neuronii, numai că din moment ce sunt Wikipedia, voiam să vă pun o întrebare. Pe TPU, o să mă mai vedeţi cu întrebări ca asta. Îi voi da fundă băiatului/fetei cu numele de...
O pisica alba urca in copac cum coboara?
FUUNDA CN SE PRINDE PRIMU
x|x|x|xxxxxxx))))