| mODIN a întrebat:

Ce termen auziti folosit gresit cel mai des?

19 răspunsuri:
| AlexSM86 a răspuns:

"merita"...tocmai l-am vazut in intrebarea precedenta din lista intrebarilor noi.
Nu exista forma reflexiva a verbului a merita.
Culmea e ca TPU mi le-a corectat in varianta de mai sus si mi l-a inlocuit cu "merita", dar la intrebarea respectiva nu a facut-o. A trebuit sa modific iar raspunsul.

| AlexSM86 a răspuns (pentru AlexSM86):

Iar mi-a sters "se" dinainte de "merita"...e perseverent happy

| Simpatic a răspuns:

Unul dintre termenii cel mai des folositi de catre lume in general si care este gresit fundamental ar fi pleonasmul "coboara in jos, coboara jos, coboara pana jos"

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Transversăm in loc de traversăm, si dupe in loc de după.

| Fatamuntilor a răspuns:

Pa Anglia.pa Germania, cand se refera la tarile alea.
AR trebui In Anglia, In Germania.

| Hyperion7 a răspuns:

După,in loc "de la"

| ioana748 a răspuns:

Trimete în loc de trimite

| StoicAnalysis a răspuns:

Onlyfans in loc de bordel virtual.

| mastadont a răspuns:

Celălant cealantă, mă calcă pe nervi când aud așa ceva laughing

| Miruna333 a răspuns:

VRoiam
Sa aibe
Mai ne ducem? etc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E multe

| AlexandruContFacutLaMisto a răspuns:

Sa iese ma calca pe nervi cand aud,nu stiu din ce dracu regiune a tarii vine vorba asta dar e enervant, astia care folositi termenu asta nu va suna dracu si voua urat la ureche?'SA IESE'' zi ba ''SA IASA'' sau astia care folosesc '''NU-MI IASA'' cand se zice nu-mi iese, mai sunt si tipicele ''SE MERITA'' la fel de enervant, sa nu stii dracu ca se zice MERITA, sau cuvintele VROIAM, SANT.

| Nelucojoc a răspuns:

"care" in loc de "pe care"

| Nelucojoc a răspuns:

Incercati poate sa diferentiati chestiunile ce tin de specificul local ("dialect") si carentele gramaticale flagrante, si, nu, nu o sa specific mai clar :-)

| AlexandruContFacutLaMisto a răspuns (pentru Nelucojoc):

Hai sa fim seriosi,ca in afara de muntenia restul regiunilor din tara au numai cuvinte specifice care e de fapt sunt niste carente gramaticale, sa zici NU-MI IASA in loc de NU-MI IESE, asta arata ca esti pe langa cu romana, ca suna si urat la ureche, degeaba imi spui tu mie ca e de regiune, pai ce e ma de regiune? Asta e doar o scuza penibila.Nu degeaba se zice ca in muntenia se vorbeste cea mai limpede romana, SI NU nu o zic doar pentru ca sunt muntean, o zic pentru ca asa o arata si studiile, in fiecare regiune a tarii gasesti numai cuvinte pocite ampulea moldova : ai grije sie vorbiesti, daca mai stau sa caut gasesc pentru fiecare regiune, in muntenia nu aud cuvinte de astea pocite ampulea doar de dragu de a suna diferit fata de restul tarii.Bine si eu am pretentii,ca muntenia e singura regiune din tara asta care a fost o perioada indelungata A ROMANIEI,nu cum a fost moldova de-a lungu timpului a poloniei, a rusiei, sau cum banatu a fost de-a lungu vremii parte din Bulgaria, serbia, Ungaria, transilvania la fel o parte din unguri o perioada indelungata si a austriei.Dar tot sunt cuvinte pocite ampulea dupa aproape 100 de ani de cand suntem independenti ar trebui dracu si noi sa vorbim in toate regiunile corect gramatical, fara regionalisme de astea care nu-si au rostu.

| Nelucojoc a răspuns (pentru AlexandruContFacutLaMisto):

Nationalismul tau ieftin e de doi bani marunti, la fel ca romana ta limpede ca pisatul dupa bere. La fel ca suta ta de ani de "independenta" si la fel ca doctrinele pe care lea-ai halit, bravo, Patratel, Ceasca ar fi fost mandru de tine, 50+ din cei 100 de ani mentionati de tine sunt "opera" lui. Muistule:-)

Tarane ce legatura are nationalismu cu ce am zis eu? Fiecare om ar trebui sa fie in stare sa vorbeasca dracu macar gramatical.

| Nelucojoc a răspuns (pentru AlexandruContFacutLaMisto):

Da, fraiere, asa spun si eu, dar tu nu stii vorbi "gramatical":-)

Hai iesi in *** ca esti enervant.

Întrebări similare