| Bogdan_Contea_1995 a întrebat:

Ce trebuie sa fac pentru a intra la un liceu de arta? ...stiu sa cant la chitara si flaut si as vrea sa stiu ce trebuie sa fac? Este vreo proba practica? credeti ca am sansa sa intru la un asemenea liceu? media cls 5-7 este 9, 75
Dau funda

4 răspunsuri:
| DrGeorge a răspuns:

Salut Bogdan,

Cu o medie de peste 9 sigur poti intra la orice liceu de arte.
Ai mentionat chitara si flaut, cu alea ai putea da la Colegiul National de Muzica "George Enescu".

In ce priveste probele se schimba de la un an la altul, nu iti pot oferi detalii exacte in privinta lor.

AI grija la admitere sa nu te duci pe cele de Arte Plastice, acolo aptitudinile de chitara si flaut nu ajuta la nimic.

| Lioana a răspuns:

Daca stii sa canti la chitara si flaut poate vrei sa mergi la Liceul de Muzica. Da, se da o proba in care iti testeaza urechea muzicala dar aceea se da ori la inceput de Iunie (poate chiar Mai) ori la inceput de Septembrie dar inainte de inceperea anului scolar.

| AtomiX a răspuns:

Eu am terminat liceul de arte acum vreo 2 ani. Si media generala nu conteaza (conteaza cam 5-10%), cel putin mie nu mi-a trebuit deloc pentru ca se dau niste probe eliminatorii si la sfarsit se face media lor. Poti vorbii cu unii profesori de acolo care sa te ajute cu pregatirea pentru probe (nu sunt chiar foarte usoare). Proba 1 "Dictat" adica profu canta o melodie, si iti scrie pe tabla notele, dar nu pune vreo 2-3 note si tu trebuie sa iti dai seama ce note sunt (ceva de genu). Proba 2 e teoria, iti da un rand cu note si tu trebuie sa zici ce note sunt etc. Ultima proba e de cantat, teoretic trebuie sa stii 3 cantece, dar te asculta la unul si putin din al doilea (cel putin la mine aici cam asa se face). Daca vorbesti cu un profesor (cauta unul care preda teorie muzicala), iti zice el la fiecare proba ce si cum trebuie sa faci si pentru proba a3a iti poate sugera cantecele. big grin Cat despre liceu, e fain, mi-a placut maxim. Are si bacul usor laughing si din a11a iti scoate mate, fizica, chimie, biologie. Sper ca te-am lamurit, Succeswinking

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Trebuie să ai medie de trecere ( minim 5 - media de admitere ) şi TREBUIE să dai probe eliminatorii ( vocaţionale )!
Media finală a celor admişi depinde şi de concurenţă...

Trebuie să dai Evaluarea Naţională normală ( Română + Matematică ) şi, în plus, TREBUIE să dai ( în luna mai 2016 ) Probele de aptitudini pentru "vocaţional" ( arte/muzică ) - vezi detalii despre probele de aptitudini în Anexa nr. 3 la ordinul M.E.N. nr. 4432/29.08.2014 de la linkul :
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/22040

http://www.isjbraila.ro/......I_2015.pdf

Toate cele bune!