| Xeanle77 a întrebat:

Ce trebuie sa invat pentru competentele de la bac(oral) la Romana,Engleza si Informatica?
Am tot incercat sa caut pe net programa cu ce trebuie invatat si gasesc doar modele cu ce o sa se dea, nimic despre ce trebuie sa inveti la fiecare materie in parte.Am nevoie de ajutor mai mult la Romana,ca la Engleza ma descurc si la Informatica asa si asa, dar la Romana nu prea le am daca nu stiu ce sa invat.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| brokxy a răspuns:

La noi ne-a dat la romana profa sa invatam pentru oral Situatia de comunicare si stiluri functionale din limbaj trebuie sa le stii ca te intreaba din ele pe foaia aia. Stai ca ti le scriu : Stilurile functionale: 1 Tehnico-stiintific : *se folosesc termeni tehnico-stiintifici si de specialitate, expresevitatea tinde zpre zero
2. Stilul juridico-administrativ: legi, acte, cerere, proces verbal, limbaj clar, expresivitatea tinde spre zero
3.Stilul publicistic: (Mass-Media) : vocabular bogat, variatexistra expresivitate, limbaj pe intelesul tuturor
4. Stilul beletristic(artistic): vocabular bogat, expresivitate bogata, se admit abateri de la norma
5. Stilul epistolar : cand e scrisoare adresata cuiva, data localitate, semnatura.
Si scopul comunicarii sa identifici care este:
1.Informativ(de a informa)
2.Persuasiv(incearca sa te convinga)
3.Predictiv(Meteo,prezicere,horoscop)
4.De a delecta (de a transmite ganduri idei sentimente)
Tipuri de tex mai trebuie sa stii:
1. Narativ(intamplare cu actiune)
2Descriptiv( E o descriere a cuiva, loc etc)
3Epistolar (Scrisoare)
4.Informativ (transmite informatii)
5.Memorialistic (memorii, jurnal, amintiri la persoana I relatat)
6.Argumentativ (ipoteza, argumentare, comparatii, argumente pro, contra)
Si ce fel de receptor e: nespecializat: cititor de rand
specializat:critici literari, profesori, scriitori, studenti litere.
Cam asta e daca vrei calificativ bun. Daca nu spui nimic ne-a zis profesoara ca te pot pica la romana! la engleza si tic nu dar la romana se poate! Acum scuze daca am avut greseli la scris dar m-am grabit sa le copiez din caiet ca trebuie sa le invat si eu pana luni laughing laughing laughing

1 răspuns:
| sierra1 a răspuns:

NIMIC! Te prezinți, (obligatoriu asta) și treci