anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce v-a placut din perioada 1965-1989? De ce? (evident ca as dori sa-mi raspunda cei care au si trait vremurile acelea).

Răspuns Câştigător
| allube a răspuns:

Vremurile acelea mi-au placut atunci, eram mai tanara, altfel percepeam situatia.La vremea aceea inginerii erau la mare cautare, am primit repartitie la Arad, m-au tinut acolo in puf.Eu am numai amintiri placute, chiar daca de la ora 18 ne lua curentul ne bucuram de orice moment al vietii, nu-mi pasa, jucam carti la lumanare, ma intalneam cu prietenii, a fost frumos. Aveai o siguranta - slujba, casa daca te faceai si membru de partid, de fapt era obligatoriu sa fii membru de partid altfel nu puteai avansa.Nu era coruptia asta asa extinsa, lumea nu era stresata, iti vedeai de viata ta proprie si personala, nu sufereai ca cel de alaturi se fataie in BMW si Mercedes, pentru ca nu era jecmaneala asta care e acum.Cand vezi medicii ca iau bani de la niste batrani care traiesc din pensie, cand vezi ca nu mai e bun simt si fiecare se gandeste doar la cum sa insele, sa fure ca s-o duca el mai bine chiar ca regret acele vremuri. Dar mai am o speranta in generatiile viitoare, parca, parca se intrevede o speranta! Hai, numai bine la toata lumea!

10 răspunsuri:
| Ben. a răspuns:

Europa libera, cenaclurile flacara, finala cu steaua, ajunul de pesah la comunitate, cand se aduceau tot felul de minunatii de la JOINT, mersul cu nasul etc

| Parintele a răspuns:

Fiecare bucurie era umbrita de lipsa de libertate. Chiar ma straduiesc sa-mi amitesc ceva placut si nu pot.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Inghetata aia in pachet de unt; prajiturile boema.

| elena a răspuns:

Imi placea sa fac tot ceea ce nu era voie, sa merg la biserica, sa spun bancuri incepand cu Bula pina la conducator, sa chiulesc de la serviciu (in mod special), sa beau cate un rachiu la serviciu, sa fug de la serviciu la crasma sa beau un rachiu, sa ma cert cu sefii, sa nu-mi cunoasca nimeni viata personala, sa profit de pe urma slabiucinii sefilor si am profitat din plin, sa fiu vanitoasa si sa nu-mi reproseze nimeni nimic in rest eram perfecta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Domnule daca n-ai inteles afla ca la orice trecere la alt regim la inceput era mai bine ca in fostul regim precum putem spune ca la orice sfirsit de regim este rau pentru ca n-am putea vedea rostul schimbarii. Vremurile sint facute de oameni pentru oameni.

mlm
| mlm a răspuns:

Imi placeau posibilitatile tinerilor care de bine de rau cind terminau o facultate aveau un post asigurat, tinerii casatoriti aveau casa, deci posibilitatile tinerilor erau mult mai mari.

| ilie a răspuns:

Aveam multe posibilitati de a face ceva trebuia numai sa stii unde sa bati la usa sa gasesti cum sa le trezesti interesul celor sus pusi.Ar mai fii multe dar amintirile sunt dureroase uneori.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

La inceput afost acel spirit revolutionar constructiv, care anima toti oamenii, fiindca erau oameni muncitori si se puteau realiza prin munca.erau ca furnicile toti in toate partile si tineri si maturi si elevi si studenti.era cultul muncii, si nu era rau, fiindca eu vad diferenta acum intre generatii. dupa aia au aparut smecherii de pardid cu minciuni si realizari record deci gustul pantru putere si goana dupa functii.s-a dus dracului echilibrul prin 86, si a inceput declinul, lipsuri mancare la cartela, salarii mici si completari prin sporuri nebunesti si preme date aiurea. a tinut pana in 1989 cand s-a spart buba si a iesit libertatea la iveala.si asta e cam asa.inainte mergeam toti in coloana, care in mars care mai moale da coloana se deplasa.in 9o a venit cineva si a aruncat spre noi niste pachete de biscuiti. a iesit o imbulzeala si o viermuiala de oameni fiecare sa-si ia pachetelul. dupa aia fiecare s-a asezat frumos la rand si si-a reluat mersul in rand cuminte

| turist a răspuns:

big grin
1. Temele facute la lampa cu petrolwinking ...era un motiv serios saiesi afara la joaca, sa intalnesti cu prietenii
2. puteai merge oriunde cu cortul, era foarte ieftin...
3. stand la caoda la piine iti cunosteai veciniiwinking
4. nu conta culoarea politica...
Dar trebuie sa mentionez ca in perioada despre care vorbim aveam 16-18 ani...

| lily09 a răspuns:

Pai .ca sa zic asa .erau si lucruri bune .macar aveai siguranta zilei de maine... aveai servici, casa si masa, daca munceai puteai sa te afirmi si sa ai tot ce iti doresti...acum poti sa muncesti (daca ai unde)de iti sar capacele si tot nu ai nimic...nici macar respect...nu degeaba se spune''''cine munceste nu are timp sa castige''''