| dumnezeu_7669 a întrebat:

Ceea ce e normal pentru mine ar putea fi considerat anormal de către tine. Cum știm care e normalul? Ar trebui să ne deranjeze normalul altora, dacă nu ne e pe plac?

7 răspunsuri:
| Joanne a răspuns:

Cred ca "normalul" este o notiune abstracta.
Nu exista nicio idee dovada concreta in ceea ce priveste imaginea "normalului".
Cred ca fiecare dintre noi vorbeste despre "normal" extrem de subiectiv.

| mgtow a răspuns:

Sa zicem ca eu vad un om care incepe sa isi frece penisul in public sau isi baga degetul in cur, de el chestia asta e vazuta normal dar de restul persoanelor nu. Deci ceva anormal e atunci cand lumea din jurul tau nu fac in public sau acasa si tu faci, uneori deranjeaza chestiile astie alteori ne amuza.

| eu_5690 a răspuns:

Cateodata da pentru ca uneori anormalul unore este si adevarul si atunci normalul nostru ar trebui sa se scchimbe.

| dumnezeu_7669 explică:

@Joanne - se poate vorbi despre normal extrem de obiectiv?

| Joanne a răspuns:

Nu cred ca poate exista obiectivitate in ceea ce priveste discutiile cu privire la "normal" pentru ca fiecare persoana are caracterul sau, unic si greu de schimbat, astfel incat gandeste diefrit de majoritatea persoanelor.
Chiar si acum, eu imi exprim doar opinia, care poate fi un adevar sau foarte departe de acesta.

| Alphawolf a răspuns:

Numai daca esti inteligent poti vedea normalul. Numai cu inteligenta poti gandi bine, doar cu inteligenta poti vedea ce este folositor si ce nu omenirii, numai cu inteligenta poti obtine un comportament model(placut). Inteligenta stabileste normalul! Prostia este la polul opus. Ce considera prostul normal poate fi anormal pentru cel inteligent. Si invers se poate, numai ca gandirea prostului este defecta(si putina) si contine doar subiectivism, pe cand cel inteligent gandeste in ansamblu.

| MadnessCaffe a răspuns:

Pot considera normalul cu obsinuinta.Lumea s-a obsinuit cu unele lucruri considerate bune si oricine nu se incadreaza in aceea obsinuinta este considerat nebun sau anormal, etc. Daca zboara o masa acum prin tot Bucuresti or sa zica toti ca e anormal. De ce? Pentru ca ei nu au mai vazut pana acum, de aceea.Cand oamenii nu inteleg un lucru il considera anormal, dupa o perioada indelungata de timp cand se obsinuiesc cu acel anormal il vor considera normal, deoarece face parte din viata de zi cu zi.

Totusi fara aceasta notiune de normal si anormal viata ar fi plictisitoare, imagineaza-ti o lume in care tuturor ne-ar place aceleasi lucruri.Ar fi absolut plictisitor, monoton.