De ce ti se pare? Nu este vorba de adjectivul "perfect" (care nu are grade de comparatie, ci de un timp trecut al verbelor (vezi DEX). O zi buna!
Kronstadt,
Mi se pare ca nu mi-ai citit atent raspunsul. Cuvantul "perfect", din expresia indicata, nu este adjectivul "perfect", de care am spus, in raspuns, ca nu are grade de comparatie. Am impresia ca te faci ca nu pricepi.
Asa cum am aratat si eu, precum si alti respondenti, expresia "mai mult ca perfectul" este un timp trecut al verbului "folosit pentru a exprima o actiune incheiata inaintea alteia, petrecuta tot in trecut", am citat din DEXonline.
Asa cum stii cuvantul "perfect" are mai multe sensuri, printre care si a denumi timpuri trecute ale verbului: perfect, perfect simplu, perfect compus, mai mult ca perfectul.
Si inca ceva, ca sa iti raspund la intrebarea "ce este mai mult ca perfectul", iti raspund ca "nimic". Dar aceasta intrebare nu exista in postarea ta. Numai bine!
Cum ramane cu nicio, niciun, in care s-au alipit 2 parti de vorbire care n-au absolut nici o (numa' d-al dracu') legatura?
''Eu continui'', care suna ca o cazatura din pod, prin pardoseala, e ca si cum ai spune ''eu scrii''.
In curand, vom avea parte de 2 forme de plural pentru ''succes'', ''succese'' si ''succesuri. Bat moneda pentru asta. Chiar monede. Sau monezi? Doua monezi?!
alexcatalin13 întreabă: