Bine ai venit in clubul meu Aceeasi problema o intampin si eu. Cred ca cel mai bine ar fi sa-ti faci u propria schema dupa care sa inveti, adica: la inceput date despre autor si opera, definitia speciei, povestirea pe momentele subiectului, iar apoi bagi 4 caracteristici si in final incheierea. Cam asta ar fi ideea, sunt foarte greu de retinut daca n-ai o structura dupa care sa le inveti.
Doamne ajuta-ne sa scapam cu bine si de Bac-ul asta ca destul si-au batut joc de noi cu toate schimbarile si grevele lor.
Multa bafta tuturor! :*:*
Nu le toci. Citeste toate romanele, nuvelele, etc incat sa stii bine ce se intampla in fiecare si sa fii capabila la examen sa scrii un comentariu sau o caracterizare pe baza celor citite. La poezii incearca sa retii cat mai multe versuri. Din nou iti va fi mult mai usor sa scrii un comentariu.
Da este o metodă SUPER eficientă, de care o să mă pomeneşti când o vei folosi. Este vorba de soft-ul expresivo cu ivona voice - carmen (în română) e de fapt o program în care poţi introduce comentariul tău text şi o voce feminină în română va citi tot ce-i dai tu să citească. Fă aşa şi vei reţine mai uşor ascultând comentariul decât să-l citeşti. Multă Baftă la BAC! Ciao.
Curiosul999 întreabă: