Bataia este forma prin care noi, parintii, ne exprimam incapacitatea de a ne impune punctul de vedere. Educatia unui copil inseamna foarte multa stapanire de sine, perfectionarea metodelelor, o cautare continua de solutii eficiente. Din pacate, multi dintre noi nu reusesc sa acorde copilului suficient timp, iar atunci metoda cea mai la indemana ramane corectia fizica.
Poi au dreptate...nu suntem animale ca sa ne rezumam la bataie.si un copil poate ramne traumatizat de la o bataie. mi se pare cv de neiertat.
Cand eram mic, odata - de doua ori pe an... mai aveam "intalnire" cu cureaua lu' mama sau a lui tata, insa nu ca pedeapsa pentru vreo fapta, ci pentru mai multe neascultari...
In felul acesta, ai mei s-au asigurat ca nu ii voi ocoli, ca nu le voi ascunde lucruri si ca stiu clar ca este vina mea si pedeapsa este menita doar pentru a ma determina sa fiu ascultator data viitoare...
Nu le-am purtat pica nici macar atunci parintilor desi posteriorul imi era oleaca schimbat la culoare dupa pedeapsa si raman cu convingerea ca am avut niste parinti buni.
Desi m-a ferit Dumnezeu sa am de ce sa ridic mana la cineva pana acum, cred totusi ca unii copiii din ziua de azi ar merita putina "dezlegare" la o nuielusa - fapt care de altfel e recomandat si in Biblie si in Coran si in Talmudul evreilor si in invataturile lui Confucius... etc... etc.
Da intr-adevar, copii nu trebuie batuti...dar cand ne referim la bataie nu ne referim la o palma asa, de forma...mai merita copilu si din cand in cand cate o rastire!
Bataia este forma de manifestare a unui parinte incontient. Din pacate multi folosesc aceasta metoda, fiindca nu cunosc metodele de educare eficiente.Cu bataia nu se rezolva nimic bun.
anonim_4396 întreabă: