| DaciaRomania a întrebat:

Cele mai dificile 3 limbi străine de învățat, după experti, sunt : chineză, greacă și araba. Cam cat ar dura sa înveți foarte bine, vreuna din aceste limbi?

Răspuns Câştigător
| MihaelaDart a răspuns:

Dacă faci cu un profesor pentru învățarea de limba greaca în jur de 10-11 luni, cam atât tine cursul.
Dacă o dorești sa înveți singur, poate dura și 2 ani, 5 ani sau mai mult, depinde de cât îți acorzi timp pentru învățarea ei.
Eu, de exemplu cunosc greaca in proporție de 80%, am facut meditații cu profesor doar o luna de zile și apoi singura, cu toate ca locuiesc în Grecia. Am început sa vorbesc mai cursiv dupa un an și 8 luni.
Limba greaca este grea la partea de scriere și pronunție, dacă pui accentul greșit poate sa însemne cu totul altceva sau deloc.

2 răspunsuri:
| mODIN a răspuns:

Chineza si Araba, de acord. Dar greaca? Nici o sansa sa o poti pune in lista celor mai dificile.

Este un institut in SUA care pregateste diplomatii pentru misiuni in exterior si le ofera cursuri de limbi straine. Au grupat in cinci categorii limbiile predate acolo, in functie de dificultate.

Categoria cea mai dificila include Chineza (Cantoneza si Mandarina) si Araba, cum ai mentionat, dar si Japoneza si Coreeana. Pentru a le invata pe acestea, la un nivel inalt, e nevoie in medie de 2200 de ore de studiu intens.

Totusi, trebuie sa intelegem ca nu exista nici o limba usoara sau grea. Asta se bazeaza mult si pe limbile pe care le vorbesti deja, pe mediul din care vii si pe motivatia pe care o ai.

Araba e dificila pentru un european, intr-adevar. Pentru cineva care deja vorbeste ebraica sau malteza, araba este mult mai usoara decat spaniola sau italiana, de exemplu. Pentru cineva care vorbeste doar romana, germana e o limba grea. Eu n-am studiat deloc germana, dar pentru ca vorbesc engleza si norvegiana, pot intelege deja cam 50% dintr-un text.

Mediul, cum am zis, conteaza si el foarte mult. Da, limbile derivate din latina sunt usoare pentru romani, dar iti garantez ca ti-ar fi mai usor sa inveti chineza sau araba decat un dialec spaniol vorbit de 500 de oameni in muntii din Chile, pentru care nu exista manuale, cursuri sau resurse de orice alt fel.

| Anonimul151 a răspuns:

Greaca nu e o limba atât de dificilă cum e araba, chineza, japoneza, coreeana etc... Că mai există astfel de limbi grele.

Limba greaca se poate învăța...