Nu conteaza nicaieri mediile din scoala generala, ca acolo toata lumea stie ca-s puse de doamna invatatoare pe spagi, cadouri si favoruri.
Conteaza media cu care termini liceul si BAC-ul!
Cand eram in scoala generala, fiindca mama refuza sa dea spagi, cadouri sau sa-i faca curatenie in casa doamnei invatatoare, cum faceau alte mamici, eu eram copil de "mentiune", dar imediat cum am trecut la gimnaziala, am ajuns sa iau numai premiul 1 si 2, fiind un soc pentru doamna invatatoare care a vazut copii ei premianti, ca nu luau acum nimic.
Nu te intreaba nimeni notele din gimnaziu...dar oameni care termina scoala cu 5 pe linie si devin genii se nasc 1 la 10 milioane poate... asa ca in final succesul tau in viata si notele din scoala au o poportionalitate in general.
Stii tu care e diferenta intre colega ta si varul tau? Unul toceste de rupe, pe altul il duce minte... bineinteles presupuand ca notele sunt pe bune.
De citit :
Scopul anilor de școală nu este „10 pe linie", ci dobândirea acestor abilități de bază pentru tot restul vieții. Dacă toată energia copiilor este cheltuită memorând kilometri de comentarii literare, aceștia vor lua note mari, însă îi condamnăm la analfabetism funcțional. Problema este că întreg sistemul de recompense și pedepse, atât pentru elevi cât și pentru profesori, are la bază fix acest „10 pe linie".
sursa https://republica.ro/......tul-vietii
Oamenii is diferiti, atit fizic, cit si sub aspectul asta al inteligentei.Deci ala poate sa stea afara toata ziua, poate ca a invatat deja lectia din clasa, pe cand varul tau invata ceva mai greoi, de acolo si ce spui.
Asta ar fi un aspect. Celalant este legat si de scoala, ce profesori sin t si cum noteaza, asta deja ai spus-o si tu.
Daca conteaza notele de la scoal? Conteaza daca vrei sa mergi mai departe la o facultate, in ziua de azi din ce am vazut, se merge pe ce note ai, nu mai e ca pe vremuri demult, cand nu conta ce note ai, se da examen la orice facultate, deci se intra pe alte criterii.
Dar ca idee dupa orice scoala, nu mai conteaza ce note ai avut, conteaza ce stii sa faci, cit de priceput esti la meseria ce o ai.
Degeaba ai tu note sau ai avut note f bune, daca la mesrie este mai pe dinafara, Intial te angajeaza cineva, cand vede ce note ai avut, oricine ar spune, da asta este f bun, dar cand o vedea ca nu-i nimic de capu tau, no sa stie cum sa scape de tine mai repede
Nu conteaza notele nici de la liceu.Eu la liceu eram undeva sa zic la mijloc, poate la unele materii slab rau, dar acu cand ma uit la fosti colegi, aia cu note de alea toate peste 8, parca nu stiu cum sa zic, imi vine mie sa ma acund cand ii vad cit de slabi sunt
Omu ce cred eu creste la toate capitolele undeva pana pe la 25 de ani, asa ca la liceu fiind nu poti sa spui depre cineva, vai ce destept este, ori ca e mai destept decat X sau Y.
Incolo dupa 18 ani se vad oamenii cum sunt, fizic, inteligenta etc.O sa observi si tu astea cindva, atunci o sa intelegi ce spun eu pe aici.
Nici măcar cât am luat la licență nu mă întreabă nimeni. În schimb mă întreabă de cât timp cânt la pian
Nu te întreabă nici de nota de la licență sunt foarte puține profesii în care ți se cere foaia matricolă, în domenii mai serioase, cum ar fi Dreptul.
Totuși e ok să ai note mari pentru tine, ca un exercițiu de ambiție, memorie etc.
Dar să nu dormi pentru niște note e cam extrem...
Nu, doar ca se vede din cum scrii si cum si ce vorbesti daca ai fost elev silitor sau nu. Nu te intreaba, dar se gandesc. In functie de educatie si bun simt, unii se distanteaza de tine pur si simplu, altii te fac de ras in gura mare pentru ca nu stii aia sau ailalta, de la familie pana la colegii de munca etc.
Daca ajungi intr-un post unde ai contact cu publicul, ca figura cu oarecare autoritate sa spunem, si nu esti capabil sa acorzi subiectul cu predicatul, o sa constati ca nu te asculta nimeni, ca nu ti se cere parerea sau ca rade lumea de tine. Pentru ca daca nu ai fost un elev bun in V-VIII, cand atata treaba aveai, sa inveti sa scrii si sa capeti o bruma de cultura generala, vrei sa-mi spui ca vei invata in facultate? Nu vei invata. Atunci degeaba ai avea tu vreo idee buna, ca mai depinde si cum o exprimi.
Daca te duci in strainatate sau lucrezi la un loc de munca in alta limba putin le pasa si de cultura noastra si de limba romana, daca o stii pe a lor e ok.
La maturitate o sa te intrebe Daca esti insurat cati copii ai? De ce nu esti insurat. de ce n ai copii smd...
Eu anul acesta am terminat clasa a 8-a, cu media V-VIII 9, 94. Pâna anul asta se punea cu pondere de 20% la media de admitere, dar acum e 100% initilă